Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ! Τα μπαχαρικά που προσθέτουν ΖΩΗ…

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ! Τα μπαχαρικά που προσθέτουν ΖΩΗ…


Μπορείς να διώξεις τα φάρμακα από την ζωή σου (ή τουλάχιστον να τα ελαττώσεις) με το να βασιστείς στις θεραπευτικές ιδιότητες κάποιων από τα μπαχαρικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου.
Μαύρο Πιπέρι: Το μαύρο πιπέρι, που είναι το πιο εμπορικό μπαχαρικό στον κόσμο, είναι ένα καρύκευμα που έχει τις πιο ισχυρές ικανότητες για την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης. Είναι επίσης πλούσιο σε χαλκό, που είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο του οργανισμού για την υγεία των οστών και την δημιουργία υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων. Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πολύ χαλκό αλλά χαμηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα του θυρεοειδούς και καρδιακή αρρυθμία. Για καλύτερη γεύση, είναι προτιμότερο να αλέθεις φρέσκο πιπέρι από ολόκληρους σπόρους.
Κουρκουμάς (Turmeric): Σε εργαστηριακές μελέτες, η κουρκουμίνη (το κύριο συστατικό του turmeric) φαίνεται να έχει μεγάλες ικανότητες στην καταπολέμηση του καρκίνου. Το turmeric έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμά την ανάπτυξη όγκων και να μπλοκάρει τις βιολογικές διόδους που ακολουθεί ο καρκίνος του δέρματος και άλλα είδη καρκίνων για να αναπτυχθούν. Το 2007, Κινέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το turmeric βοηθά στη μείωση των ορμονών που απαιτούνται για την δημιουργία καρκίνου του προστάτη. Συνδύασε turmeric με μαύρο πιπέρι για να ενισχύσεις σοβαρά τα αποτελέσματά του. Ινδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι προσθέτοντας το μαύρο πιπέρι, οι θεραπευτικές ιδιότητες του turmeric αυξάνονται κατά 2.000%.
Κορίανδρο: Αρωματικά και φαρμακευτικά, αυτό το μπαχαρικό έχει αποδειχθεί ότι καταπραΰνει το άγχος και βοηθά στον ύπνο. Είναι επίσης ένα σημαντικό μπαχαρικό για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011, το κορίανδρο ενεργεί ως φυσικός ρυθμιστής του σακχάρου και της χοληστερίνης στο αίμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεσμένους σπόρους κορίανδρου στα αυγά και στις σάλτσες για σαλάτα ή chili.
Γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια): Πέρα από τις γνωστές θεραπευτικές τους ιδιότητες για τον πονόδοντο, τα γαρύφαλλα περιέχουν την ουσία ευγενόλη που ενεργοποιεί την παραγωγή ινσουλίνης η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα γαρύφαλλα περιέχουν επίσης μεγάλα ποσοστά μαγγανίου, το οποίο είναι ένα ιχνοστοιχείο που βοηθά στην ανάπτυξη των ιστών και των οστών. Άτομα με χαμηλά επίπεδα μαγγανίου είναι περισσότερο επιρρεπή σε αρθρίτιδα. Μπορείς να προσθέσεις γαρύφαλλα στη φασολάδα και όταν βράζεις το τσάι σου.
Κανέλλα: Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κανέλλα μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα διαβητικών τύπου 2 κατά 10%. Τα συστατικά της κανέλλας ενεργοποιούν τους ανιχνευτές ινσουλίνης του σώματος και έτσι βελτιώνονται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Βάλε κανέλλα στα δημητριακά σου το πρωί ή στον καφέ σου αντί για ζάχαρη.
Κάρδαμο: Είναι ένα καρύκευμα γνωστό από την αρχαιότητα για τις ιδιότητές του να βοηθά την πέψη, να καταπολεμά τις στομαχικές κράμπες και να μειώνει τα πεπτικά αέρια. Το κάρδαμο επίσης ενεργοποιεί την κυκλοφορία της χολής που βοηθά το σώμα σου να μεταβολίζει πιο εύκολα το λίπος. Αν ο οργανισμός σου είσαι επιρρεπής στην ανάπτυξη λίθων στη χολή, απέφευγε να χρησιμοποιείς αυτό το μπαχαρικό. Αναζήτησε στο φαρμακείο της γειτονιάς σου ή στο σουπερμάρκετ τσάι που περιέχει κάρδαμο. Γλύκανέ το με μέλι και λίγο βιολογικό γάλα.
Τζίντζερ: Και τι δεν μπορεί να κάνει αυτό το θαυματοποιό καρύκευμα. Η πιο γνωστή του ιδιότητα είναι ότι καταπολεμά τις ναυτίες που προέρχονται από την κίνηση, τη χημειοθεραπεία και την εγκυμοσύνη. Επίσης βοηθά στην θεραπεία των ημικρανιών. Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα ιχνοστοιχείο του οποίου πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη. Το μαγνήσιο ρυθμίζει την πίεση του αίματος και είναι ένα φυσικό συστατικό που καταπολεμά τις φλεγμονές και βοηθά τον οργανισμό να αντιστέκεται σε χρόνιες παθήσεις όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες. Τρίβε λίγο τζίντζερ και πρόσθετέ το στις τηγανιτές πατάτες, στο χυμό σου ή στη φρουτοσαλάτα σου.
ΠΗΓΗ: topgreekgyms.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌