Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Είναι δυνατόν; Κι όμως ΕΙΝΑΙ! Τι θεραπεύει το καλαμπόκι…

Είναι δυνατόν; Κι όμως ΕΙΝΑΙ! Τι θεραπεύει το καλαμπόκι…
Τα μουστάκια καλαμποκιού θεωρούνται από τα καλύτερα διουρητικά και ηρεμιστικά μέσα που προσφέρει η φύση. Περιέχουν σαπουνοειδείς ουσίες, γλουκονικά φλαβονικά, πτητικές ουσίες, άλατα καλίου και βιταμίνη Κ.
Περιέχουν επίσης αλλαντοΐνη, η οποία έχει επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες στα κύτ¬αρα, δηλαδή βοηθά στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Το αφέψημα από τα μουστάκια του καλαμποκιού (3 γραμμάρια μουστάκια βράζονται σε ένα ποτήρι νερό για 2 λεπτά) είναι αποτελεσματικό ενάντια στις λίθους στα νεφρά. Είναι χολαγωγό (αυξάνει την έκκριση της χολής) και βοηθάει σε προβλήματα χολής, χολολίθων και παθήσεις του ήπατος. Λόγω της περιεκτι¬κότητάς τους σε βιταμίνη Κ, είναι αντιαιμορραγικά και χρησιμοποιούνται στα υπερβολικά έμμηνα. Βοηθούν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.
Σε περιπτώσεις διαβήτη, λαμβάνεται έγχυμα μουστακιών καλαμποκιού από 1/4 ποτηριού κάθε 3-4 ώρες (4 φορές την ημέρα) στη διάρκεια ενός μήνα. Το έγχυμα των μουστακιών καλαμποκιού αντενδείκνυται σε ασθενείς με υψηλή πίεση και μεγάλη πηκτικότητα αίματος.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο: «ΘΕΡΑΠΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΣΑΪ-ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΡΟΦΗΜΑΤΑ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌