Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΕΚΛΟΓΕΣ το ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ! Το 'ΔΩΡΟ' ΤΣΙΠΡΑ στους ΠΟΛΙΤΕΣ...



Το γνωστό think tank Eurasia βλέπει, όχι μόνο δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Δανειστών, αλλά και πιθανότατα εκλογές εντός του Φεβρουαρίου.
«Οι διάφοροι πρωταγωνιστές παραμένουν πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο», γράφει στην πιο πρόσφατη έκθεσή του το think tank και αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση δεν οπισθοχωρεί από την απαίτηση να υπάρχει συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ αρνείται να συμφωνήσει σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους από τη συμφωνηθείσα στο Eurogroup της 25ης Μαϊου.
Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ θεωρεί πως η απαίτηση για πλεόνασμα 3,5% είναι παράλογη και μη επιτευκτή. Η ελληνική κυβέρνηση με τη σειρά της, καθυστερώντας ιδιαίτερα να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, αρνείται να προβεί στην υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας όσο δεν υπάρχει συμφωνία από πλευράς των δανειστών, σημειώνει το think tank.
Όλα αυτά οδηγούν σε ναυάγιο και του Eurogroup του Ιανουαρίου με την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός του Φεβρουαρίου, να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Το think tank θεωρεί πως ο Τσίπρας θα επιλέξει τον δρόμο των πρόωρων εκλογών, καθώς, όπως σημειώνει, είναι βέβαιο ότι θα χάσει τις εκλογές, αλλά θα περιορίσει τις απώλειές του, συντηρώντας την ελπίδα να ανακάμψει σε επόμενη αναμέτρηση.
Τέλος, σημειώνει πως η ψαλίδα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μίκρυνε σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί. Σε κάθε περίπτωση η επίτευξη συμφωνίας θα δώσει μία νέα πνοή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντάς της έτσι παραπάνω χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌