Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Γύρισε "μπούμερανγκ"! Ο Ομπάμα βοήθησε στη ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ...



Με άρθρο του (δείτε το πρωτότυπο κείμενο ΕΔΩ), ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, αναλύει τον βασικό λόγο που ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, που δεν είναι άλλος από την πολιτική που άσκησε ο απερχόμενος Μπάρακ Ομπάμα. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Στίγκλιτς, η στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση μετά το 2008 στις ελίτ, με τις περικοπές χρημάτων για να σωθούν τραπεζικά στελε΄χη, οδήγησε στην αύξηση του δημοσίου χρέους και των ανισοτήτων, μειώνοντας τις αποδοχές του μέσου Αμερικανού πολίτη. 
Όπως αναφέρει "στα πρώτα τρία χρόνια της αποκαλούμενης ανάρρωσης από την κρίση του 2008 το 91% των κερδών πήγε στην κορυφή δηλαδή στο 1% των εύπορων. Καθώς οι τράπεζες της Wall Street ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων οι ιδιοκτήτες σπιτιών λάμβαναν κατάσχεση του ακινήτου τους.
Η κυβέρνηση Ομπάμα έσωσε τράπεζες, τραπεζικούς, μετόχους και κατόχους ομολόγων. Οι οικονομική του ομάδα της Wall Street έσπασε τους νόμους του καπιταλισμού και έσωσε την ελίτ επιβεβαιώνοντας αυτό που εκατομμύρια Αμερικανοί υποψιάζονταν και ο Τραμπ έλεγε, ότι το σύστημα είναι 'σικέ'". 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌