Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Πώς το ηλεκτρονικό «Πόθεν έσχες» αποτελεί απειλή για τους φορολογουμένους σε λάθος χέρια



Η πρόσφατη σύλληψη της συντρόφου του Μαζιώτη της Πόλας Ρούπα και τα στοιχεία που βρήκε η Αστυνομία δείχνουν καθαρά ότι τρομοκρατικές αλλά και εγκληματικές οργανώσεις μεταξύ των διαφόρων στόχων έχουν «στην ατζέντα τους» πρόσωπα πολυσυζητημένα και γνωστά όπως, πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κλπ, τους οποίους έχουν ως στόχους αυτούς και τις οικογένειές τους, είτε με «χτυπήματα», είτε για εκβιασμούς ώστε να αποκομίσουν χρήματα.
 
Τα παραδείγματα του παρελθόντος δεν είναι λίγα. Όπως οι σφαίρες που δέχτηκαν μέλη του πολιτικού, του επιχειρηματικού, του δικαστικού αλλά και του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και απαγωγές, με την πιο γνωστή του επιχειρηματία και εφοπλιστή του κ. Παναγόπουλου.  Στα αρχεία μάλιστα της Ρούπα βρέθηκαν στοιχεία για τουλάχιστον 80 στόχους με διευθύνσεις σπιτιού, εργασίας, διαδρομές κτλ.
 
Δυστυχώς όλα αυτά δεν προβληματίζουν την πολιτική ηγεσία και το Κράτος ζητά μέσω του Υπ. Οικονομικών να κάνει προσβάσιμα και αλλά στοιχεία  σε εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις ανθρώπων που αποτελούν στόχους όπως: Πολιτικοί, ανώτατοι Δημόσιοι Λειτουργοί, γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής και της δημοσιογραφικής κοινότητας. Και αυτό γιατί ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι οποιαδήποτε πληροφορία που διακινείται ηλεκτρονικά μπορεί να παραβιαστεί  και να κοινοποιηθεί σε εγκληματικές οργανώσεις με όλα τα στοιχεία του φορολογούμενου από τις πόσες καταθέσεις έχει μέχρι τι έχει στο σπίτι του και που βρίσκεται, το Κράτος ζητάει να γίνεται η συμπλήρωση όλων αυτών των στοιχείων ηλεκτρονικά για το Πόθεν Εσχες. 
 
Από τη μία δηλαδή προστατεύει τους στόχους με φύλαξη και από την άλλη τους κάνει βορά στην εγκληματικότητα για να ξέρουν άπαντες τι μπορούν να ζητήσουν ή να εκβιάσουν.
 
Να σημειωθεί μάλιστα ότι ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει δεχθεί καταδικαστική απόφαση για διαρροή πληροφοριών υπόχρεων μέσω χάκερ. Έτσι είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι ενστάσεις των δικαστικών ενώσεων που ζητούν να επανεξεταστεί το θέμα της ηλεκτρονικής υποβολής του Πόθεν Έσχες καθώς αισθάνονται ότι χιλιάδες Δημόσιοι  Λειτουργοί  και όχι μόνο θα είναι απροστάτευτοι απέναντι σε εγκληματικές ενέργειες αφού θα γνωρίζουν άπαντες τα πάντα για αυτούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌