Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΑLERT! Κρούσμα ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ σε προσφυγόπουλο μαθητή ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ! ΟΡΓΗ από τους γονείς...



Με ηπατίτιδα Α νόσησε ένα προσφυγόπουλο που παρακολουθεί μαθήματα στο 67ο δημοτικό σχολείο, στην Ξηροκρήνη. Το παιδί διαμένει σε δομή φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και το γεγονός της αρρώστιας έφερε έντονες αντιδράσεις από τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο. 
Με επιστολή που απευθύνεται στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο Σύλλογος γονέων του σχολείου αναφέρει ότι δεν δέχεται "να συνεχίσει η λειτουργία του σχολείου ως σχολική δομή για τους πρόσφυγες περαιτέρω".
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι αποφασίστηκε το σχολείο να λειτουργήσει ως σχολική δομή για προσφυγόπουλα "χωρίς να ακολουθηθεί καμία δημοκρατική διαδικασία, όπως το να ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του (σ.σ. Συλλόγου γονέων)".
"Η σύμφωνη γνώμη των γονέων δόθηκε, μάλλον απρόθυμα, μετά από τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμόδιων ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ή οποιουδήποτε είδους συμβάν στο σχολείο μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται πως οι γονείς πρόσφατα πληροφορηθήκαν ότι υπήρξε ένα κρούσμα ηπατίτιδας Α σε έναν από τους μαθητές - πρόσφυγες, «προκαλώντας τους αναστάτωση και ζητώντας να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας του σχολείου που εξυπηρετεί τους πρόσφυγες μαθητές.
Οι ανησυχίες αυτές είναι εύλογες καθώς οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε καταυλισμούς με άσχημες συνθήκες διαβίωσης και διεθνείς οργανισμοί όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για μεγάλη πιθανότητα εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών", σημειώνεται. 
Ο διευθυντής του 67ου δημοτικού σχολείου, Δημήτρης Γουλής, από τη μεριά του, αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο σχολείο έχουν γίνει απολυμάνσεις, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας και ότι "πρόκειται για ένα παιδί που νόσησε από ηπατίτιδα την περίοδο που ήταν κλειστά τα σχολεία".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌