Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΤΡΕΜΕΙ ο ΣΟΙΜΠΛΕ και η ΜΕΡΚΕΛ!Ο Τραμπ τους προκαλεί οικονομική ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ...Mε αφορμή τον οικονομικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, το γνωστό think tank Stratfor εξηγεί ποια είναι τα δεδομένα, τα οποία και εξηγούμε.
Μπορεί η Γερμανία να θεωρεί την αμερικανική αγορά ‘τσιφλίκι΄της, ωστόσο ο Πρόεδρος Τραμπ διαφωνεί. Το τεράστιο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας είναι το βασικό όπλο στην φαρέτρα Μέρκελ-Σόιμπλε, ωστόσο η Ουάσινγκτον επιθυμεί να το αλλάξει αυτό.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας (στοιχείο που περιλαμβάνει το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας) έχει σχεδόν διπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 256,1 δισ. ευρώ το 2015. Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Βερολίνο πως δεν φροντίζει να αυξήσει τις εισαγωγές της, ώστε να επέλθει ισορροπία. Δεν είναι τυχαίο πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έβαλε τη Γερμανία στη λίστα με τις χώρες που πρέπει να παρακολουθούνται λόγω του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών. 
Ο Τραμπ επιθυμεί το αμερικανικό αγοραστικό κοινό να στραφεί προς τις εγχώριες επιχειρήσεις και όχι στις γερμανικές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω δασμών στις εισαγωγές ώστε να αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων σε σχέση με τα εγχώρια. 
Το Βερολίνο τρέμει πως αν ο Τραμπ πετύχει το σκοπό του, τότε τα Εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη θα απαιτήσουν διάλυση της Ένωσης (με επιστροφή συνόρων) και κατά συνέπεια η Γερμανία θα πάψει να ελέγχει την Ε.Ε. 
Μία τέτοια διάλυση απλά θα είναι το τέλος της σύγχρονης Γερμανικής Αυτοκρατορίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου