Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Συνταγή για κέικ λαδιού με λεμόνι



Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (περίπου ένα λεμόνι )
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις ώρες
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ στρογγυλή 28 εκ. με σούστες και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας στο εσωτερικό της φόρμας.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάτε στη δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 5-7 λεπτά.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Με μια σπάτουλα σιλικόνης διπλώνετε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού μαζί το μείγμα αυγών. Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά το μείγμα αλευριού με το μείγμα αυγών μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Χύστε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Βγάζετε το κέικ από την φόρμα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌