Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη δίκη! Εκατοντάδες κατηγορούμενοι…



Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε σήμερα η μεγαλύτερη δίκη υπόπτων για την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου, σε μία ειδικά κατασκευασμένη αίθουσα.
Συνολικά 330 άτομα κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην προσπάθεια και ότι έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση του Φετουαλάχ Γκιουλεν, τον οποίον η τουρκική ηγεσία θεωρεί ως εγκέφαλο του εγχειρήματος, εκ των οποίων οι 243 έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι είναι μέλη μιας στρατιωτικής σχολής αξιωματικών και εις βάρος τους έχουν ασκηθεί κατηγορίες για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης» και ότι ήταν μέλη «μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».
Οι πρώτοι κατηγορούμενοι που κλήθηκαν να απαντήσουν, δήλωσαν ότι τη νύχτα της 15ης Ιουλίου είχαν εφοδιαστεί με πυρομαχικά γιατί είχαν ενημέρωση ότι είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌