Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Οι Τούρκοι δεν πλησιάζουν τις βραχονησίδες! ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;..



Μακριά από τα Ίμια μένουν οι Τούρκοι ψαράδες, όπως μεταδίδει ρεπορτάζ του πρακτορείου ΙΗΑ.
Ως γνωστών, οι αλιείς πήγαιναν στις βραχονησίδες και ψάρευαν, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την «επίσκεψη» του Τούρκου αρχηγού στρατού, φοβούνται να προσεγγίσουν το σημείο. 
Χαρακτηριστικά, ένας ψαράς αναφέρει: «Δεν πηγαίνουμε συχνά για ψάρεμα τώρα. Εξάλλου η εποχή της τσιπούρας τελείωσε. Στα Ίμια μέχρι 300 μέτρα μπορούμε να πλησιάσουμε. Απαγορεύεται να βγούμε στους βράχους αλλά μπορούμε να πλησιάσουμε. Αφότου ήρθε εδώ ο αρχηγός του στρατού μας, υπήρξε μία ένταση. Τότε υπήρχε πρόβλημα, αλλά τώρα όχι. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να ανέβουμε στους βράχους. Όλοι λένε ότι “είναι δικό μας” και έτσι δημιουργείται το πρόβλημα», ενώ, συνάδελφος του προσθέτει: «Τώρα δεν πηγαίνουμε στα Ίμια από φόβο. Δεν πλησιάζουμε πολύ. Είναι απαγορευμένη περιοχή για εμάς. Υπάρχει πολλή τσιπούρα εκεί γι’ αυτό και την προτιμούμε. Η ελληνική ακτοφυλακή δεν μας παρενοχλεί επειδή παρεμβαίνει η δική μας ακτοφυλακή. Το τελευταίο διάστημα τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυξημένα. Η ακτοφυλακή μας μάς αφήνει ελεύθερους και μας λέει “ψαρέψτε”. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ας φοβούνται οι Έλληνες, όχι εμείς».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌