Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

'ΨΩΜΙ κι ΑΛΑΤΙ' ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ! Ήταν όλα συνεννοημένα από παλιά;..

Ασχέτως του αν πήγε και για ψώνια ο Τσίπρας στο Παρίσι, είναι δεδομένο πως συνάντησε τους Ρόθτσιλντ. Άλλωστε το επιβεβαίωσε και η τράπεζα.
Τα σίγουρο είναι πως δεν απέκτησαν σχέσεις έτσι ξαφνικά. Θυμίζουμε πως λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο «Οίκος» είχε δημοσιεύσει και μια ολοκληρωμένη ανάλυση για τις συνέπειες ενός Grexit στην παγκόσμια οικονομία. Παραθέτουμε απόσπασμα.
«Το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να συγχέουμε, είναι η στάση πληρωμών από τη μια και η εγκατάλειψη της Ευρωζώνης από την άλλη. Κι αυτό γιατί, αν και μια στάση πληρωμών είναι διαχειρίσιμη, ένα Grexit θα μπορούσε να προκαλέσει τη χειρότερη οικονομική καταστροφή στην ιστορία… Ένα Grexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του ευρώ μέσω ενός ντόμινο. Θα ήταν ελεγχόμενο, αλλά θα προκαλούσε σοβαρή ζημιά, σε σημείο που το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα κατέρρεε. Τα μέλη του ευρώ θα πλήρωναν βαρύ τίμημα, αφού θα έπρεπε να επαναφέρουν τα εθνικά τους νομίσματα και μάλιστα εν μέσω βαθιάς ύφεσης και ασταθών τιμών. Αυτό που δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε, είναι το γεγονός πως η έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελέσει συστημικό κίνδυνο, ακόμα και αφορμή για κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος μέσω κύματος φυγής από τις τράπεζες.
Οι καταθέτες σε δοκιμαζόμενες χώρες της Ευρωζώνης θα συνωστίζονταν στα γκισέ για να μεταφέρουν τα χρήματά τους αλλού στο εξωτερικό να ρευστοποιήσουν τις καταθέσεις τους και να τις κρύψουν στα στρώματα. Έτσι, οι τράπεζες θα έβλεπαν τελικά να εξαφανίζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία… Ας μην κοροϊδευόμαστε, ένα Grexit, στα πρότυπα της κατάρρευσης της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, θα μπορούσε να είναι ένα καταστροφικό χτύπημα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρούμε ότι μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για τις χρηματαγορές».
Κατέληγε δε η έκθεση γράφοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, δεν θέλει να βγει η χώρα από το ευρώ». Μήπως ήταν συνεννοημένοι;..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌