Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Υπόθεση ENERGA!Η δικαιοσύνη μίλησε...



Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ,Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,ανακοίνωσε την απόφαση του για την πολυσυζητημένη υπόθεση της Energa -Hellas Power,η οποία κατηγορείται για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος που φτάνει τα 256 εκατ. ευρώ.
Η συνεδρίαση κράτησε 14 ώρες αλλά και μετά από μία μαραθώνια ακροαματική διαδικασία,2 ετών. Η τελική απόφασή τους, επί των ποινών για τους 11 από τους συνολικά 19 κατηγορουμένους της υπόθεσης, τους οποίους έκρινε ενόχους.
Τη φυλακή θα αντιμετώπισουν λοιπόν,οι ο Άρ. Φλώρος, η Μαρία Σκλαβάκη,η οποία είχε αποδράσει με το βραχιόλι,αλλά και ο Πέτρος Νικολοθανάσης.
Στους υπόλοιπους επτά καταδικασθέντες δόθηκε αναστολή στην  εκτέλεση της ποινής τους, αλλά τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.Ανάμεσά τους και ο Βασίλης Μηλιώνης, στον οποίο απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα,αλλά και εγγύηση ύψους 60.000 ευρώ.
Πιο αναλυτικά:
Εκτός από τους Α. Φλώρο, Βασίλη Μηλιώνη, Μ. Σκλαβάκη και Π. Νικολοθανάση, το δικαστήριο αποφάσισε τα εξής για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες:

-Αχιλλέα Φλώρο: αναστολή στη εκτέλεση ποινής του με εγγύηση 300 χιλιάδων ευρώ.

-Στ. Σιαφάκα και Ν. Δεκόλη: αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους με εγγυήσεις 50.000 ευρώ για τον καθένα, απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

-Βασίλη Μηλιώνη: αναστολή στην  εκτέλεση της ποινής του με εμφάνιση δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 70.000 ευρώ.

-Χ. Σμυρλιάδη: αναστολή εκτέλεση της ποινής του, με εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

-Βασίλη Δημητράκα και Κων. Κωνστάντο αναστολή με όρους.
Νωρίτερα το δικαστήριο είχε επιβάλλει κάθειρξη 21 ετών στον Αριστείδη Φλώρο κρίνοντας τον ένοχο για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Επιπλέον το δικαστήριο του επέβαλλε στον Αρ. Φλώρο χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, με την απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε τις εξής κάθειρξης στους καταδικασθέντες (κατά συγχώνευση): 
-14 χρόνια κάθειρξη στον Αχ. Φλώρο για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
-10 χρόνια κάθειρξη στον Βασίλη Μηλιώνη για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση.
-15 χρόνια κάθειρξη στον Στ. Σιαφάκα και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ.
-15 χρόνια κάθειρξη στον Νικόλαο Δεκόλη για τα τρία αδικήματα καθώς και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ.
-7 έτη κάθειρξη στον Χαράλαμπο Σμυρλιάδη και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικους χρήματος
-7 έτη κάθειρξη στον Χρήστο Σιαφάκα και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
-Ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Κων. Κωνστάντο και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Επιπλέον αποφασίστηκε η αναστολή εκτελεσης της ποινής για τέσσερα έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του καθώς και επιμέλεια κοινωνικής αρωγής.
-7 έτη κάθειρξη στην Μαρία Σκλαβάκη και χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ.
-Ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Βασίλη Δημητράκα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τέσσερα έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του καθώς και επιμέλεια κοινωνικής αρωγής.
-10 έτη κάθειρξη στον Πέτρο Νικολοθανάση και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

s.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌