Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Mε το βλέμμα στις κάλπες! Οι λόγοι που οδηγούν σε ΕΚΛΟΓΕΣ…



Σύμφωνα με άρθρο του Economist, η Ελλάδα είναι έτοιμη να ζήσει άλλη μια εκλογική διαδικασία πριν την ώρα της και οι λόγοι που επικαλείται ο αρθογράφος, είναι τρεις. 
Πρώτον, είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να περάσει τα νέα μέτρα που επιθυμούν και πιέζουν οι δανειστές, ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι είναι σχεδόν αδύνατον, αφού ήδη η κοινωνία «βράζει» με τα υπάρχοντα μέτρα. 
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τις κυβερνήσεις της Ευρώπης. Ενόψει των εκλογών, υπάρχουν πιέσεις να σταματήσει η βοήθεια προς τη χώρα μας, αφού μεγάλο ποσοστό πολιτών υποστηρίζει ότι κακώς δίδεται οικονομική ενίσχυση στην Αθήνα.
Τρίτος και τελευταίος λόγος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, είναι η διαφωνία που υπάρχει ανάμεσα σε ΔΝΤ και σε Ευρωπαίους. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να στηρίζει ότι η συμφωνία δεν έχει ουσία, αφού το χρέος είναι μη βιώσιμο, κάτι που οι Ευρωπαίοι δεν δέχονται αφού, αν το αποδεκτούν, θα πρέπει να κάνουν μια γενναία μείωση. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌