Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Mε το βλέμμα στις κάλπες! Οι λόγοι που οδηγούν σε ΕΚΛΟΓΕΣ…Σύμφωνα με άρθρο του Economist, η Ελλάδα είναι έτοιμη να ζήσει άλλη μια εκλογική διαδικασία πριν την ώρα της και οι λόγοι που επικαλείται ο αρθογράφος, είναι τρεις. 
Πρώτον, είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να περάσει τα νέα μέτρα που επιθυμούν και πιέζουν οι δανειστές, ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι είναι σχεδόν αδύνατον, αφού ήδη η κοινωνία «βράζει» με τα υπάρχοντα μέτρα. 
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τις κυβερνήσεις της Ευρώπης. Ενόψει των εκλογών, υπάρχουν πιέσεις να σταματήσει η βοήθεια προς τη χώρα μας, αφού μεγάλο ποσοστό πολιτών υποστηρίζει ότι κακώς δίδεται οικονομική ενίσχυση στην Αθήνα.
Τρίτος και τελευταίος λόγος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, είναι η διαφωνία που υπάρχει ανάμεσα σε ΔΝΤ και σε Ευρωπαίους. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να στηρίζει ότι η συμφωνία δεν έχει ουσία, αφού το χρέος είναι μη βιώσιμο, κάτι που οι Ευρωπαίοι δεν δέχονται αφού, αν το αποδεκτούν, θα πρέπει να κάνουν μια γενναία μείωση. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη.