Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Filled Under:

ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ"! Υπό διάλυση η Τουρκία...



Πολύ δυσαρεστημένος δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN Turk ο Ρ. Τ. Ερντογάν σχετικά με τις σχέσεις του Κουρδικού YPG στην Συρία, με την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Οι Κουρδικές δυνάμεις στην Συρία, έχουν αποδειχθεί οι καλύτεροι σύμμαχοι στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, με αποτέλεσμα η Ρωσία και οι ΗΠΑ να τους βοηθάνε με εξοπλισμούς και δίνοντάς τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε επιθέσεις.
Αυτό τρομάζει την Άγκυρα, καθώς υπάρχει φόβος να υπάρξει Αμερικανική στήριξη στην δημιουργία Κουρδικού κράτους, και κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα, καθώς οι Κούρδοι της Τουρκίας θα διεκδικήσουν την ένωσή τους με το ελεύθερο Κουρδικό κράτος.
Ταυτόχρονα, οι σχέσεις του Ερντογάν με τους δύο ισχυρούς περνάνε πολύ άσχημη φάση, με τους Ρώσους να αρνούνται να τους εξοπλίσουν και τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει κάνει το ίδιο, δίνοντας εντολή, μάλιστα, και στην Άνγκελα Μέρκελ, να παγώσει, επίσης, τους εξοπλισμούς.
Η Τουρκία απομονώνεται γεωπολιτικά, και η στήριξη Πούτιν-Τράμπ στους Κούρδους είναι ένας τεράστιος πονοκέφαλος για την Άγκυρα. Η διάλυσή της προχωράει βήμα-βήμα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌