Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Filled Under:

Η Τουρκία απαγoρεύει την επιστροφή του ολλανδού πρέσβη στην Άγκυρα- Κλιμακώνεται η διπλωματική κρίση

Η Τουρκία ανακοίνωσε επίσης ότι θα κλείσει τον εναέριο χώρο της για τους ολλανδούς διπλωμάτες.
Η Τουρκία απαγόρευσε την επιστροφή του ολλανδού πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος βρίσκεται σε άδεια, ενώ ανέστειλε τις πολιτικές επαφές σε υψηλό επίπεδο με την Ολλανδία, σε μία περαιτέρω κλιμάκωση της διπλωματικής κρίσης, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νούμαν Κουρτουλμούς, δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θα κλείσει τον εναέριο χώρο της για τους ολλανδούς διπλωμάτες, ως απάντηση στην απόφαση των ολλανδικών αρχών να μην επιτρέψουν σε τούρκους υπουργούς να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις.
Μιλώντας σε μία συνέντευξη Τύπου, μετά από την σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κουρτουλμούς επισήμανε πως «λάβαμε την απόφαση ότι μέχρι να εκπληρωθούν οι όροι που έχουμε θέσει, δεν θα επιτραπεί στον ολλανδό πρέσβη στην Τουρκία να επιστρέψει στην χώρα». «Κάνουμε ακριβώς αυτό που μας έκαναν. Δεν επιτρέπουμε σε αεροπλάνα στα οποία επιβαίνουν ολλανδοί διπλωμάτες ή διπλωματικές αποστολές να προσγειωθούν στην τουρκική επικράτεια, ούτε να χρησιμοποιούν τον εναέριο μας χώρο», τόνισε.

«Υπάρχει μία κρίση, η οποία είναι πολύ βαθιά. Δεν δημιουργήσαμε αυτή την κρίση, ούτε την κλιμακώσαμε εμείς», επισήμανε ο τούρκος αντιπρόεδρος.
Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε απειλήσει ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Ολλανδίας, ενώ διεμήνυσε πως η Άγκυρα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της απαγόρευσης των ολλανδικών αρχών στις εμφανίσεις τούρκων υπουργών σε συγκεντρώσεις στην ευρωπαϊκή χώρα ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του τουρκικού Συντάγματος. Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τη Γερμανία ότι υποστηρίζει «ανελέητα» την τρομοκρατία.
Πηγή: lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌