Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Filled Under:

Παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού



Υλικά : 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φλυντζάνια χυμός ντομάτας 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 ξυλάκι κανέλλας 1/2 ποτήρι του κρασιού αρετσίνωτο κρασί αλάτι πιπέρι 
Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού : 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (2×200 γρ.) 2 κρόκοι αυγού αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο  ( ολόκληρο

Εκτέλεση Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε  τον κιμά σε σχετικά δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια  μέχρι να πάρει χρώμα.  Σβήνουμε με αρετσίνωτο κρασί. Προσθέτουμε το χυμό  ντομάτας , το ξύλο κανέλλας , αλάτι, πιπέρι  και 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα μέχρι να πιεί όλα τα “υγρά” της
 . Βράζουμε τα μακαρόνια , τα κατεβάσουμε από τη φωτιά λίγο πριν βρασουν τελείως και τα σουρώνουμε . Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τους κρόκους, αλατοπιπερώνουμε  και τρίβουμε από πάνω το μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνουμε ελαφριά το ταψί , προσθέτουμε τα μακαρόνια , ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε . Προσθέτουμετη τη σάλτσα του κιμά που έχουμε ετοιμάσει και καλύπτουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Βάζουμε το ταψί  στο φούρνο  και ψήνουμε στους 180oC για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει . Καλή όρεξη .

ΠΗΓΗ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌