Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Filled Under:

ΕΚΤΑΚΤΟ!Τρόμος στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...



Άνοδο έχουν σημειώσει τον τελευταίο καιρό οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές, της τάξης του 35%.
Όπως σημειώνει η Morgan Stanley η άνοδος αυτή σημειώνεται λόγω της σύνδεσης τη διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης με την αποφυγή Grexit. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΜS οι δείκτες απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (ROE) έως το 2019 αναμένονται να κινηθούν στο 5%-7% και αυτό αφήνει κάποια αξία, αλλά η ανάκαμψη παραμένει αργή και παραμένει neutral.
H τιμή στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 2,78 ευρώ, από 2,49 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank στα 0,98 ευρώ, από 0,90 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική στα 0,41 ευρώ, από 0,34 ευρώ προηγουμένως, και για την Πειραιώς στα 0,28 ευρώ, από 0,26 ευρώ προηγουμένως.
Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται με εκτιμώμενο δείκτη TBV για το 2018 στο 0,25-0,4, μετά άνοδο 35% τον τελευταίο μήνα.  Αυτή η απόδοση αντικατοπτρίζει το πρόσφατο θετικό κλίμα γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά τα εμπόδια είναι αρκετά πιθανά να εμφανιστούν και πάλι στο επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν πολλές ακόμη αξιολογήσεις.
Αυτό όμως που ΔΕΝ ΕΧΕΙ προβάλει κανένα, σχεδόν ΜΜΕ, είναι πως η MS τονίζει με έμφαση πως το QE δεν θα αποτελέσει πλέον καταλύτη για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, με την απόδοση των ομολόγων να βρίσκεται ήδη κάτω από 6% και με το νέο κόστος των ιδίων κεφαλαίων να μειώνεται στο 11%. Επιπλέον, γίνεται λιγότερο bullish για την πορεία των ελληνικών τραπεζών στο επόμενο διάστημα, καθώς οι καθυστερήσεις στην β' αξιολόγηση "χτύπησαν" την κερδοφορία μέσω των δεικτών χρηματοδότησης / ρευστότητας και της συμπεριφοράς των δανειοληπτών στα "κακά" δάνεια. Έτσι, η Morgan Stanley μειώνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2017, κατά 24%-53%.
Βλέπουμε πως οι Ελληνικές Τράπεζες θα παραμένουν στην πρίζα για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌