Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Filled Under: ,

Η Άγκυρα έβαζε «φωτιά» στο Αιγαίο την στιγμή που ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ διανυκτέρευε στην Αθήνα

Την ώρα που ο Τούρκος Αρχηγός Χ.Ακάρ συμμετέχει στο βαλκανικό φόρουμ των Αρχηγών και τα «άκουσε» από τον ΠτΔ Π.Παυλόπουλο και τον Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη και ενώ ακόμα βρίσκεται στην Αθήνα το τουρκικό Ναυτικό διεξήγαγε κανονικά την προγραμματισμένη του άσκηση στο κεντρικό Αιγαίο στις 4 τα ξημερώματα όπως ακριβώς την είχε ανακοινώσει με την παράνομη NAVTEX 480/17
 
Μια NAVTEX την οποία ακύρωσε η ελληνική πλευρά με αντίστοιχη δική της. 
 
Παρόλα αυτά οι Τούρκοι επέλεξαν να προχωρήσουν στην διεξαγωγή της άσκησης αυτής στέλοντας ένα σαφές μήνυμα από τόν ίδιο τον Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Τζάμπα διαμαρτυρόμαστε στον Χουλουσί Ακάρ καθώς δεν κάνει «κουμάντο» αυτός και οι ΕΔ στην Τουρκία όπως κάποτε επί κεμαλικού καθεστώτος αλλά ο απόλυτος κυρίαρχος του τουρκικού πολιτικού σκηνικού και ιδρυτής ενός νέου ισλαμικού πλέον καθστώτος ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Ακολουθεί η τουρκική NAVTEX
 
TURNHOS N/W        : 480/17
 
MEDITERRANEAN SEA
 
GUNNERY EXERCISE ON 11 MAY 17 17 FROM 0400Z TO 0800Z IN AREA BOUNDED BY;
 
36 16.90 N - 030 21.00 E (SHORE)
36 07.77 N - 030 16.00 E
36 07.50 N - 030 30.00 E
36 12.70 N - 030 30.00 E
36 12.70 N - 030 24.10 E (SHORE)
 
CAUTION ADVISED.
 
 
Ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος κατα την χθεσινή ομιλία του στην Σύνοδο των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών Χωρών στο Χίλτον είπε ότι όλες οι χώρες των Βαλκανίων πρέπει να έχουν προορισμό την ΕΕ.
 
Έθεσε μάλιστα τις προυποθέσεις για κάτι τέτοιο:
 
«Αυτός που θέλει να είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να διακηρύσσει μόνο την ειρήνη αλλά πρέπει και να την πιστεύει», είναι σαφές ότι αναφέρονταν στην Τουρκία, καθώς Αλβανία και Σκόπια δεν διαθέτουν ακόμα επαρκή στρατιωτική δύναμη για να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα αν και η Αλβανία διαθέτει μεγάλο πληθυσμό διασκορπισμένο στις άλλες βαλκανικές χώρες και στις τάξεις της υπάρχουν εκατοντάδες εμπειροπόλεμοι ισλαμιστές που επέστρεψαν από τα πεδία των μαχών στην Συρία
 
Ζήτησε ακόμα να υπάρχει «σεβασμός της ιστορικής αλήθειας», αναφερόμενος εδώ πρωτίστως στα Σκόπια που επιχειρούν να κλέψουν ένα ένδοξο κομμάτι της αρχαίας ελληνικής ιστροίας και δη, της μακεδονικής εποποιίας τους Μ.Αλέξανδρου.
 
Εννοούσε όμως και την Τουρκία η οποία έχει φτιάξει και αυτή παρόμοιες ανιστόρητες αφηγήσεις βαφτίζοντας ακόμα και τον Όμηρο σε... Ομάρ και διδάσκοντας τον «μύθο» του Μεγάλου Τουράν που εκτείνεται από την Μογγολία μέχρι και τις μικρασιατικές ακτές.
 
Τέλος αναφέρθηκε στον «σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου». Αυτό αφορά την Άγκυρα που δεν σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας και αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά και επιζητάει την ακύρωση των Συνθηκών με βάση τις οποίες ορίστηκαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα!
 
Φυσικά ο συλλογισμός της Αθήνας είναι λάθος εξ'αρχής. ΔΕΝ ενδιαφέρεται η Τουρκία να εισέλθει στην ΕΕ. Έχει αποδέιξει ότι μπορεί να έχει όλα τα οφέλη χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση. Αντίθετα η ΕΕ έχει δείξει ότι έχει ανάγκη την Τουρκία. Γιατί τότε να μπει υπό τας διαταγάς των Βρυξελλών η Άγκυρα; Κορόιδο είναι;
 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν λοιπόν απάντησε άμεσα στον ΠτΔ και για το πόσο τον ενδιαφέρει η ένταξη στη ΕΕ αλλά και για το ποιος κυβερνάει την γείτονα χώρα. Δεν δίστασε μάλιστα να φέρει σε δύσκολη θέση και τον δικό του ΓΕΕΘΑ ο οποίος εκείνη την στιγμή που ο τουρκικός Στόλος ασκούνταν στο Αιγαίο, διανυκτέρευε στας Αθήνας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌