Βγαλμένες από ταινίες μοιάζουν οι σκηνές που εκτυλίσσονται κατά την εκπαίδευση 4.000 γυναικών στο Ιράν προκειμένου να γίνουν... νίντζα!
iefimerida.gr
Η εκπαίδευσή τους δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή των ανδρών καθώς αψηφούν τη βαρύτητα κάνοντας άλματα, κραδαίνουν όπλα, αναρριχώνται με άλματα σε τοίχους, κρύβονται στα βουνά και μαθαίνουν πώς... να κόβουν το λαιμό του εχθρού χωρίς να ακούγεται κιχ.
Οι 4.000 γυναίκες που έχουν επιλεγεί για να γίνουν kunoichi δηλαδή γυναίκες νίντζα, εκπαιδεύονται στην τέχνη Ninjutsu στο κάστρο Jughin που βρίσκεται 25 μίλια έξω από την Τεχεράνη.
Η εκπαιδεύτριά τους Φατιμά Μουαμέρ τονίζει ότι όλο και περισσότερες γυναίκες θέλουν να γίνουν νίντζα και να μυηθούν στην τέχνη του Ninjutsu καθώς αυτό συμβάλει στη διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στο σώμα και στο μυαλό. «Το πιο σημαντικό μάθημα που τους δίνουμε είναι ο σεβασμός και η ταπεινότητα. Μαθαίνουν να σέβονται τους εαυτούς τους, πρώτα σέβεσαι την ύπαρξή σου και μετά την τέχνη σου», λέει.
Οι μαθητευόμενες εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων, σπαθιά, ξίφη κτλ.
Ο Sensei Akbar Faraji ήταν ο πρώτος που πήγε στο Ιράν την τέχνη του ninjutsu όταν πριν 22 χρόνια ίδρυσε το κλαμπ που σήμερα αριθμεί 24.000 μέλη.
«Το να είσαι νίντζα σημαίνει ότι ξέρεις από υπομονή, ανοχή, καρτερία. Είναι ουσιαστικά η τέχνη του να είσαι αόρατος. Εγώ θα το έλεγα τέχνη-φάρμακο. Ακριβώς όπως το δηλητήριο του φιδιού, παρά τη φήμη ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο, μπορεί να είναι και ένα καλό αντίδοτο» .
«Το να είσαι νίντζα σημαίνει ότι ξέρεις από υπομονή, ανοχή, καρτερία. Είναι ουσιαστικά η τέχνη του να είσαι αόρατος. Εγώ θα το έλεγα τέχνη-φάρμακο. Ακριβώς όπως το δηλητήριο του φιδιού, παρά τη φήμη ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο, μπορεί να είναι και ένα καλό αντίδοτο» .
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ninjutsu θεωρείται ως μια από τις πιο θανατηφόρες πολεμικές τέχνες η οποία συνδέεται και με τους πράκτορες και τους μισθοφόρους που ειδικεύονταν σε ανορθόδοξους μεθόδους πολέμου στην Ιαπωνία μεταξύ 1185 και 1968.
Οι ίδιες οι πολεμίστριες λένε ότι η εν λόγω πολεμική τέχνη τους δίνει μια αίσθηση πειθαρχίας και αξίας για τον εαυτό τους. «Μας βοηθά να είμαστε ελεύθερες. Είναι φιλοσοφία ζωής. Μας βοηθά να αντέξουμε τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής, να είμαστε υπομονετικές, ισχυρές και πειθαρχημένες. Είναι μια πνευματική τέχνη» λέει μια από τις πολεμίστριες ονόματι Μελίκα μιλώντας στην El Mundo.
O Faraji από την πλευρά του προσέθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι η θανατηφόρα δύναμή του είναι αδιαμφισβήτητη. Και για αυτό πρέπει να είμαι πολύ σίγουρος ότι οι μαθήτριές μου δεν θα χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές για να επιτεθούν σε κάποιον ή να μπουν στο σπίτι κάποιου ανυποψίαστου».
iefimerida.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.