Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Ετοιμάζεται νέος ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; Στο κόκκινο ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ…



Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νομοσχέδιο που προσθέτει επιπρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία, ως τιμωρία για τους ισχυρισμούς που δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί ότι η Μόσχα παρενέβη με κάποιο τρόπο στις αμερικανικές εκλογές. 
Η νομοθεσία αυτή, στην ουσία, «δένει» τα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς δεν μπορεί να απαιτήσει ακύρωση των κυρώσεων. Πρέπει με επιστολή του στο Κογκρέσο να ζητήσει άδεια για να τερματίσει τις κυρώσεις και να δώσει έναν πειστικό λόγο. Το Κογκρέσο θα πρέπει να συμφωνήσει και θα έχει διάθεσή του 30 ημέρες για να εξετάσει το αίτημα του Προέδρου. 
Αν δεν ασκήσει βέτο, τότε, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, έχει παραιτηθεί από την εξωτερική πολιτική της προεδρίας του, η οποία βασίστηκε στη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. 
Όπως διαβάζουμε στο russia-insider.com, το νομοσχέδιο κρύβει μια παγίδα για τους ίδιους τους Αμερικανούς. Επιβάλλει κυρώσεις σε «πρόσωπα» που «συμμετέχουν σε συναλλαγές με τους τομείς πληροφοριών ή άμυνας της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Εδώ υπάρχει κάτι ύποπτο καθώς παλαιότερα, ο διευθυντής της CIA Μαίκ Πομπέο, είχε επιτεθεί στον τηλεοπτικό σταθμό RT, αναφέροντας ότι χρηματοδοτείται από τη ρωσική κυβέρνηση και είναι φερέφωνο της για να δημιουργεί προπαγάνδα. Μάλιστα, τον Ιανουάριο, οι εκτιμήσεις της CIA για εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές, βασίστηκε σε ενέργειες του RT.
Τώρα, το νομοσχέδιο αναφέρει κυρώσεις σε «πρόσωπα που συμμετέχουν σε συναλλαγές με τους τομείς πληροφοριών» και μήπως τα πρόσωπα αυτά είναι ακόμα και Αμερικανών πολίτες  που απασχολούνται στο RT;
Το νομοσχέδιο απαιτεί από τον Πρόεδρο:
«Να επιβάλλει 5 ή περισσότερες από τις κυρώσεις που περιγράφονται στο άρθρο 235 σε σχέση με πρόσωπο που ο Πρόεδρος καθορίζει εν γνώσει του […]το οποίο ανήκει ή λειτουργεί για λογαριασμό στους τομείς άμυνας ή πληροφοριών της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση των «προσώπων» να ασκούν οικονομικές συναλλαγές με «χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών» κάτω από ορισμένες συνθήκες και όπως αναφέρουν οι αναλυτές,  η νομοθεσία εστιάζεται κυρίως στον πόλεμο της πληροφόρησης.  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌