Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Filled Under:

ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!Πάνε να ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΟΥΝ τη ΘΡΑΚΗ με δίγλωσσα νηπιαγωγεία;..

Πριν από λίγους μήνες, στα ξαφνικά εμφανίστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ύψους 400,000 ευρώ.
Το πρόγραμμα προβλέπει την εισαγωγή στα δημόσια νηπιαγωγεία των μειονοτικών χωρών μεσολαβητών-μεταφραστών, μαζί με τους διορισμένους νηπιαγωγούς ώστε να βελτιωθεί η επικοινωνία με τα νήπια.
Αρχικά το θέμα φάνηκε να παγώνει καθώς οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες με το φόβο εισαγωγής της διγλωσσίας (κατά απαίτηση της Τουρκίας;) να είναι υπαρκτός. Τελικά όμως μέσα στον μήνα Ιούλιο προκηρύχθηκαν οι πρώτες 6 θέσεις, ενεργοποιώντας εκ νέου το πρόγραμμα.
Δεν οφείλει η ελληνική πολιτεία να εντάξει τα παιδιά αυτά στην ελληνική παιδεία; Δεν οφείλει το Υπουργείο να αντιστέκεται σε, πιθανές, πιέσεις από την Τουρκία που προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με τις μειονότητες της Θράκης;
Eλπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ, κι ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ, να μη βάζουν την ιδεολογία πάνω από το Εθνικό συμφέρον. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌