Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Filled Under:

ΤΩΡΑ! Επεισόδια στο Πολυτεχνείο...

Σε πεδίο μάχη μετατραπεί ο χώρος γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου όπου γίνονται σοβαρά επεισόδια. 
Τα επεισόδια εκτυλίσσονται στην οδό Πατησίων και την Τοσίτσα ενώ η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά την λήξη της κατάληψης του Πολυτεχνείου από τους αναρχικούς.
Άνοιξε το Πολυτεχνείο: Τι λένε οι καταληψίες
Άνοιξε το Πολυτεχνείο που είχε καταληφθεί από άτομα που δήλωναν αναρχικοί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, το ΕΜΠ «άνοιξε μετά από παρέμβαση 300 συντρόφων κ συντροφισσών».
«Καλούμε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη κ το λαό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής κ μνήμης της εξέγερσης του 1973», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Στην ιστοσελίδα ανέβηκε στη συνέχεια ακόμα μία ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως όποιος επιθυμεί μπορεί να εισέλθει στο Πολυτεχνείο εκτός από τις κομματικές οργανώσεις:
«Αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται οι κομματικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, το Πολυτεχνείο είναι ανοιχτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει από την πύλη της οδού Στουρνάρη τόσο για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών, όσο και για να λάβει μέρος στη συνέλευση της κατάληψης. Αυτό που δεν επιτρέπουν οι καταληψίες-και αποτελεί πράγματι μία ενδιαφέρουσα ανατρεπτική εξέλιξη στο καθιερωμένο βαρετό μνημόσυνο – είναι οι κομματικές οργανώσεις να στήσουν τα τραπεζάκια τους και να κάνουν προπαγάνδα μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου ( απ’ έξω εννοείται πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν). Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βρεθεί εκεί με την πολιτική του ταυτότητα, όχι όμως με τον κομματικό του στρατό για να προτείνει τη διαφοροποίηση και την κατάτμηση. Όσοι τιμούν την εξέγερση την αντιλαμβάνονται ως ενιαία και οριζόντια διαδικασία». πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌