Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Filled Under:

Νέα ΕΠΙΘΕΣΗ της Τουρκίας στις ΗΠΑ! «Συνεχίζουν το ίδιο ΛΑΘΟΣ»...



Επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε ξανά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τη στήριξή τους στους Κούρδους μαχητές.
Η Τουρκία θέλει να επιτεθεί στο Afrin όπου υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις του YPG, όμως οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα μείνει αναπάντητη (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα) με αποτέλεσμα η Άγκυρα να βρίσκεται σε σύγχιση.
Ο Τούρκος Υπ.Εξ ανέφερε σε ομιλία του στην Τουρκική εθνοσυνέλευση:
«Λένε πως αυτή η επιλογή είναι για λόγους τακτικής αλλά τους έχουμε πει ότι εμείς απορρίπτουμε αυτόν τον ισχυρισμό. Βλέπουμε πως τα λάθη που έγιναν στο Ιράκ, επαναλαμβάνονται στη Συρία. Για μας έχει σημασία η σταθερότητα και το μέλλον των δύο χωρών.
Επομένως λέμε σε κάθε πλατφόρμα ότι πρέπει να γίνει συνεργασία όχι με τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά με τον πραγματικό λαό της Συρίας και να εστιάσουμε στην πολιτική επίλυση. Μέχρι τώρα λεγόταν ότι η διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση YPG πολεμούσε την Νταές αλλά είδαμε ότι η YPG στην ουσία καταβάλλει προσπάθεια όχι για να καταπολεμήσει την Νταές αλλά για να πάρει τον έλεγχο αυτής της περιοχής και να ιδρύσει ένα στρατόπεδο τρομοκρατίας. Και στην περιοχή αυτή προχώρησαν σε μια πολύ στενή συνεργασία με την Νταές. Αυτό αποκαλύφθηκε.
Και ορισμένες χώρες μέσα στον διεθνή συνασπισμό με πρώτη την Αμερική, δεν μπόρεσαν να το αρνηθούν. Άρα οι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεργάζονται, πολεμούν ή φαίνονται ότι πολεμούν όποτε τους συμφέρει. Θα συνεχίσουμε να εξηγούμε πόσο επικίνδυνη είναι η συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Με πληροφορίες από TRT πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌