Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Filled Under:

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφών ζητά η Περιφέρεια




Αίτημα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκηςδιάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, απέστειλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω των καταστροφών που σημειώθηκαν λόγω «δυσμενών καιρικών συνθηκών και τις έντονες βροχοπτώσεις που επικράτησαν από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί της Κυριακής στην περιοχή», όπως αναφέρεται στο αίτημα, το οποίο όμως δεν μπορεί να κρύψει την παντελή έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα φαινόμενα προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο εθνικό επαρχιακό - δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και εν γένει έργα υποδομής κ.λπ. σε περιοχές των Δήμων ΚαλαμπάκαςΤρικκαίωνΦαρκαδόναςΒόλουΖαγοράςΝοτίου ΠηλίουΒελεστίνουΑλμυρούΠαλαμάΚαρδίτσαςΜουζακίουΤεμπών και Αγιάς.

Συγκεκριμένα, μετά από την επιτόπια αυτοψία που διενεργήθηκε, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αιτήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των παρακάτω περιοχών:
Στην ΠΕ Τρικάλων
- Δ. Τρικαίων: Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγάλων Καλυβίων στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Κυριακής στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Γλίνος στο σύνολό του.
- Δ. Φαρκαδόνας: Δημοτικό Διαμέρισμα Νομής στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Φανερωμένης στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Σερβωτών στο σύνολό του.
- Δ. Καλαμπάκας: Δημοτικό Διαμέρισμα Κρανιάς στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Στεφανίου στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Αμαράντου στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Καστανιάς στο σύνολό του.
Στην ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων
- Δ. Βόλου: Δημοτικό Διαμέρισμα Πορταριάς στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Δράκειας στο σύνολό του.
- Δ. Ζαγοράς: Όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα στο σύνολό τους.
- Δ. Νοτίου Πηλίου: Δημοτικό Διαμέρισμα Γατζέας στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Καλά Νερά στο σύνολό του.
- Δ. Βελεστίνου: Δημοτικό Διαμέρισμα Κανάλια στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Κεραμίδι στο σύνολό του.
- Δ. Αλμυρού: Δημοτικό Διαμέρισμα Ανάβρας στο σύνολό του.
Στην ΠΕ Καρδίτσας

- Δ. Παλαμά: Δημοτικό Διαμέρισμα Ψαθοχώρας στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Κοσκινάς στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Μεταμόρφωσης στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Πέτρινο στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Βλοχός στο σύνολό του.
- Δ. Καρδίτσας: Δημοτικό Διαμέρισμα Μακρυχωρίου - Τοπική Κοινότητα Μαυρίκα.
- Δ. Μουζακίου: Δημοτικό Διαμέρισμα Μαγούλας στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Μαγουλίτσας στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοχωρίου στο σύνολό του.
Στην ΠΕ Λάρισας
- Δ. Τεμπών: Δημοτικό Διαμέρισμα Συκουρίου στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Γόννων στο σύνολό του.
- Δ. Αγιάς: Δημοτικό Διαμέρισμα Σκήτης στο σύνολό του, Δημοτικό Διαμέρισμα Μελιβοίας στο σύνολό του.ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌