Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Filled Under:

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ! Υπό ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ο πανέμορφος ναός Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στη Λεωφόρο Αθηνών… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΝΤΡΟΠΗ !!! Είναι το λιγότερο για όσους έχουν παραμελήσει και έχουν αφήσει να καταρρέει ο μικρός ναός των Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στη Λ. Αθηνών 69. Χτίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες το 1903 και ανήκει με τη πάροδο του χρόνου….

σε ιδιώτες που λόγω κληρονομικών διαφωνιών έχουν αφήσει το ναό στα χάλια που βλέπετε με σοφάδες να πέφτουν μέσα κι έξω, με τις εικόνες να χουν διαβρωθεί από την υγρασία και πολλές να τις έχουν κλέψει, με τη κεραμοσκεπή να κινδυνεύει να πέσει μαζί με το ιερό από τη διάβρωση της βροχής και της υγρασίας.

Αν δεν υπήρχαν κάποιοι φίλοι να βάλουν εξωτερική σιδεριά στο πίσω μέρος του Ιερού και να συνεφέρουν την κεντρική ξύλινη είσοδο και να βάλουν ένα λουκέτο θα συνέχιζαν περαστικοί να κάνανε την ανάγκη τους μέσα στο ναό και οι τραβεστί να τον έχουν χώρο συνουσίας. Μάλιστα. Για καιρό ήταν χώρος συνουσίας των ατόμων που εκδίδονται στα πεζοδρόμια γύρω από το εκκλησάκι. πηγη
Και παρόλο που σήμερα είναι κλειστό κάνουν πράξεις συνουσίας πίσω απ το εκκλησάκι στο χωράφι στα πεζούλια, αφού ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και τους βοηθά στις πράξεις τους. Πριν 4-5 χρόνια ο παππούς Σαρακάκης (λίγο καιρό πριν πεθάνει) της γνωστής οικογένειας των εισαγωγέων οχημάτων και κατασκευαστών αμαξωμάτων επειδή λίγα μέτρα πιο πέρα είναι οι εγκαταστάσεις του με κάθε καλή και αγνή διάθεση προσπάθησε να βρει τους κληρονόμους και να το αγοράσει για να το ανακαινίσει εκ βάθρων και να βάλει κάγκελα περιμετρικά. Όμως αρνήθηκαν. Η απάθεια και η βλασφημία των κληρονόμων στο μεγαλείο της.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌