Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Filled Under:

Χαμός στη Θεσσαλονίκη! Έρχονται νέες διακοπές νερού…

Η Θεσσαλονίκη διανύει την πέμπτη ημέρα με πρόβλημα στην υδροδότηση. Χιλιάδες Θεσσαλονικείς αγανακτισμένοι περιμένουν την αποκατάσταση της υδροδότησης από την ΕΥΑΘ. Ωστόσο όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια πότε κάτι τέτοιο θα καταστεί δυνατό.
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης για το θέμα που έχει προκύψει στην πόλη με το νερό, μετά και τη βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ που μεταφέρει το νερό στην Αραβησσσό.
Παρά το γεγονός ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε, το νερό δεν έχει καθαρίσει πλήρως για να μπορεί να φτάσει στα νοικοκυριά.
Γι’ αυτό τον λόγο η ΕΥΑΘ θα προχωρήσει σε διακοπές από τις 5 το απόγευμα, στις περιοχές οι οποίες δεν αντιμετώπισαν σημαντικό πρόβλημα έως τώρα, ώστε να μπορέσουν να υδροδοτηθούν άλλες περιοχές οι οποίες έμειναν περισσότερες ώρες χωρίς νερό.
Τις νέες διακοπές, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Κρεστενίτης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Στόχος των διακοπών είναι να υδροδοτηθούν «πληγείσες» περιοχές που φάνηκαν να ήταν λιγότερο «προνομιούχες» έναντι άλλων. Αν η παροχή από την Αραβησσό αποκατασταθεί, το πρόγραμμα διακοπών θα ανασταλεί.
Ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε: «Η βλάβη έχει αποκατασταθεί, το χαλασμένο κομμάτι αντικαταστάθηκε και προστέθηκε καινούργιο. Το νερό της Αραβησσού ήδη από χθες τα μεσάνυχτα έρχεται στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, δυστυχώς όμως δεν είναι κατάλληλο να δοθεί στην πόλη. Έχει αυξημένη θολότητα, οπότε για την ώρα εκτρέπεται στον χείμαρρο του Δενδροποτάμου έως ότου διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλές για την υγεία των κατοίκων, ότι έχει δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού που επιτρέπει η ευρωπαϊκή και η εθνική νομοθεσία. Μέχρι να μπορέσει το νερό αυτό να προστεθεί στο νερό της πόλης, εξακολουθούν να υπάρχουν τα προβλήματα που ήταν γνωστά και τις προηγούμενες μέρες, αφού στην πόλη διατίθενται μόνο τα 2/3 της απαραίτητης ποσότητας νερού».
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κατάσταση αυτή θα εξομαλυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα χωρίς να μπορούμε με ακρίβεια να προσδιορίσουμε πότε. Πρέπει να πέσει η θολότητα του νερού που έρχεται από την Αραβησσό, για να μπορεί να διοχετευτεί στην πόλη. Αν αυτό δεν συμβεί γρήγορα, έχουμε προγραμματίσει να γίνουν διακοπές υδροδότησης από τις 5 σήμερα το απόγευμα και για ένα ολόκληρο 24ωρο έτσι ώστε να υδροδοτηθούν «πληγείσες» περιοχές που φάνηκαν να ήταν λιγότερο «προνομιούχες» έναντι άλλων», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ.
Η πόλη, πάντως, είναι χωρίς νερό για πέμπτη ημέρα, λόγω της μεγάλης βλάβης που υπέστη αγωγός της ΕΥΑΘ που υδροδοτεί την πόλη από την Αραβησσό, και η αγανάκτηση για την τριτοκοσμική κατάσταση που βιώνουν η Θεσσαλονικείς έχει χτυπήσει κόκκινο. Παρότι η βλάβη αποκαταστάθηκε χθες, η θολότητα που εντοπίζεται στο νερό λειτουργεί αποτρεπτικά, μέχρι στιγμής, για την πλήρη υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
Νεότερη διαχείριση στην παροχή νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα η οποία έχει ως στόχο να ανακουφίσει περιοχές που εμφανίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα υδροληψίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο, θα επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.
Συγκεκριμένα:
Από τις 5 μ.μ. και για ένα 24ωρο θα διακοπεί η υδροδότηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο – Γαλήνη – Παλαιόκαστρο, στον Εύοσμο, στο Κορδελιό, την Ευκαρπία, τα Πεύκα και σε τμήμα της Πολίχνης και των Μετεώρων, όπως και στη Χαλάστρα και στο Ανατολικό.
Από αυτήν τη διαχείριση θα εξασφαλίσουν παροχή οι Συκιές, η Τούμπα, η Χαριλάου, οι υψηλές περιοχές του Άη Γιάννη, η Πυλαία, το Πανόραμα και η Καλαμαριά.
Παράλληλα, συνεχίζεται η έκπλυση του αγωγού της Αραβησσού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, μεταξύ των οποίων και η παράμετρος της θολότητας, η οποία βαίνει συνεχώς μειούμενη.
Την ίδια ώρα και όπως αναφέρει το seleo.gr, με 1500 επώνυμες καταγγελίες αγανακτισμένων πολιτών από το Πανόραμα και την Πυλαία που για 5η συνεχόμενη μέρα δεν έχουν νερό προσήλθε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στην έκτακτη σύσκεψη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
«Υπαρχει πια κίνδυνος ζωής και δημόσιας υγείας των πολιτών.
Εφόσον δεν έχουμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε στην Εισαγγελία για την άμεση διερεύνηση του θέματος«, υπογράμμισε ο κ. Καιτεζίδης προσερχόμενος στη σύσκεψη.
Με πληροφορίες από voria, thestival,
newsit.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌