Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Filled Under:

ΕΠΙΘΕΣΗ του Κουρουμπλή στον Αμερικανικό παράγοντα! Ύμνοι για τους Κινέζους…

«Η Ελλάδα καλωσορίζει την ογκώδη κινεζική επένδυση, διερωτάται που είναι τα αμερικανικά κεφάλαια» είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Times ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή…
η οποία δημοσιεύθηκε στις 4 Απριλίου. Ο υπουργός, όπως είναι εμφανές από τις δηλώσεις του, επιδίδεται σε μία επίδειξη αντιαμερικανιμού κατά τη διάρκεια περιοδείας του στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το δημοσίευμα σημειώνει ότι το μήνυμα του κ. Κουρουμπλή είναι απλό: «Είτε θα μπει κανείς στο παιχνίδι είτε θα μείνει πίσω». «Όταν με ρωτούν για το μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, εγώ ρωτώ πού είναι οι Αμερικάνοι επενδυτές», δηλώνει ο Υπουργός.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συζήτηση για το μεγάλο μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα και τις ανησυχίες για την επεκτατική τάση της κινεζικής οικονομικής διπλωματίας. Σε ότι αφορά τις επικριτικές φωνές, ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ευνοϊκότερη στάση προς την Κίνα, σχετικά με τις κινέζικες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαμάχη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ο κ. Κουρουμπλής αρνείται ότι ισχύει κάτι τέτοιο και σημειώνει ότι η σημαντική ελληνική ναυτιλία θα καλωσόριζε επενδύσεις και από τις ΗΠΑ. «Είμαστε μικρή χώρα αλλά δεν θα είμαστε αποικία κανενός», δηλώνει ο κ. Κουρουμπλής. Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
parapolitika.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌