Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Filled Under:

Mετά τον «Πορθητή», η Τουρκία ετοιμάζει ΚΑΘΟΔΟ με το «Ορούτς Ρέις»…

Ετοιμάζει και την κάθοδο του “Ορούτς Ρέις” η Τουρκία ενώ παράλληλα, απέναντι από τις βόρειες ακτές της Κύπρου, προχωρούν οι ετοιμασίες για την πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας με το υπό τουρκική σημαία γεωτρύπανο «Fatih» (Πορθητής).
Το γεωρτύπανο το οποίο χθες από το αγκυροβόλιο της Αττάλειας, μετακινήθηκε εντός τους λιμανιού της πόλης όπου και έδεσε. Επρόκειτο για μια διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη, αφού το μήκος του σκάφους-γεωτρύπανου, είναι μεγάλο σε σχέση με το μέγεθος των προβλητών του λιμανιού.
Για την ακρίβεια, χρειάστηκαν πέντε ρυμουλκά και δύο σκάφη-πιλότοι, ώστε να μπει και να δέσει καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τη μία εκ των δύο προβλήτων του λιμανιού της Αττάλειας. Τα βοηθητικά σκάφη βρίσκονται σε διπλανό λιμάνι-μαρίνα.
Ο πρώτος στόχος του γεωτρύπανου
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, ο πρώτος στόχος που θα επιχειρήσει το τουρκικό γεωτρύπανο είναι ο «Alanya-1», ανοικτά του θερέτρου Αλάνια, που όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν, σε αυτό το στάδιο, δεν παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή της Ελλάδας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ενδέχεται ο Ερντογάν να αξιοποιήσει το γεωτρύπανο και για προεκλογικούς λόγους, είναι ανοικτό.

Στο μεταξύ, ενώ το «Μπαρμπαρός» συνεχίζει για τέταρτο μήνα να επιχειρεί στα ανοικτά του ακρωτηρίου του Αποστόλου Αντρέα, δεν αποκλείεται τους επόμενους μήνες να παρατηρηθεί έκταση των τουρκικών προκλήσεων με έλευση στην ευρύτερη περιοχή και του δεύτερου τουρκικού σεισμογραφικού, του «Ορούτς Ρέις», που ανήκει στη διεύθυνση Γεωλογικής Επισκόπησης της Τουρκίας από το 2017. Το σεισμογραφικό ολοκλήρωσε το πρώτο του πρόγραμμα στη Μαύρη Θάλασσα και βρίσκεται σε αναμονή για οδηγίες.
Σημειώνεται ότι στο νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, τον “Πορθητή”, αναφέρθηκε προ ημερών ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Ντούζτζε.
Ο πρωθυπουργός απαρίθμησε με τη σειρά όλα τα επιτεύγματα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας (κατασκευή όπλων, ελικοπτέρων, αρμάτων μάχης) και ακολούθως αναφέρθηκε με έκδηλη την υπερηφάνεια του και στον “Πορθητή”, ο οποίος ξεκινά έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.
«Κατά τη διακυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), η Τουρκία κατάφερε να κατασκευάσει τα δικά της όπλα, το δικό της τανκ, τη δική της βόμβα, το δικό της πολεμικό πλοίο, το δικό της ελικόπτερο. Ιδού, αυτές τις ημέρες, με σύνθημα “Βίρα στο όνομα του Αλλάχ” βγάζει στη Μεσόγειο και το πλοίο για πετρελαϊκές έρευνες, τον “Πορθητή”», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους.
onalert.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌