Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Filled Under:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Ακόμα να κοπάσουν οι αντιδράσεις στον απόηχο της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου, σχετικά με τη μισθοδοσία και την εκκλησιαστική περιουσία.
Και πώς να κοπάσουν άραγε, όταν η συμφωνία αυτή πραγματοποιείται για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία ή ενημέρωση της πλευράς της Εκκλησίας και φυσικά χωρίς καμία εξουσιοδότηση.
Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε πως δεν είναι ούτε ο σημερινός πρωθυπουργός, αλλά ούτε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος κυρίως υπεύθυνοι για την προσπάθεια φίμωσης και απαξίωσης της Εκκλησίας μας. Αντίθετα, πρωτεργάτης σε αυτή την κατεύθυνση ήταν ο Βαυαρός Όθωνας! Διαβάστε με προσοχή τι αναφέρει σε επιστολή του προς τον πατέρα του το 1833!
«Η πνευματική αρχή του κλήρου της χώρας θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνη για τον κοσμικό άρχοντα, αν ο ανώτερος κλήρος συνιστούσε μια ομάδα, καθόσον ολόκληρος ο κλήρος κατόπιν θα έπαιρνε το λαό με το… μέρος του εναντίον του άρχοντα. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να υπερβούμε όλες αυτές τις δυσκολίες αν δημιουργούσαμε μια σύνοδο υπό τη διεύθυνση κάποιου Μητροπολίτη που θα ήταν κάτι σαν τους προέδρους των δικών μας επιτροπών και ουσιαστικά δε θα είχε εξουσία. Σε ορισμένα χρονικά διαστήματα ο άρχοντας θα μπορεί να διαλέξει τα μέλη αυτής της συνόδου».
Όπως βλέπουμε, ο Όθωνας ήταν ο πρωτεργάτης της καταστροφής της Εκκλησίας μας. Ο κάθε Τσίπρας και ο κάθε Ιερώνυμος είναι απλά οι συνεχιστές… πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌