Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Filled Under:

«Καταπέλτης» ο Βαρθολομαίος: Με σέβεται ο Ερντογάν, με απαξιώνει ο Τσίπρας…

Αναστάτωση υπάρχει στο Φανάρι με τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα και του Ιερώνυμου για τις σχέσεις Ελλάδας και Εκκλησίας, καθώς και με την έλλειψη ενημέρωσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο Βαρθολομαίος εξέφρασε τα παράπονα του στον υπουργό Παιδεία Κώστα Γαβρόγλου, το Σάββατο που ο Έλληνας υπουργός επισκέφθηκε το Φανάρι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας »ΤΑ ΝΕΑ», η οργή του Πατριάρχη ήταν τέτοια, που αντιμετώπισε τον κ. Γαβρόγλου «ως δάσκαλο με ατακτούντα μαθητή».
Τον επιτίμησε σκληρά, του είπε ότι αυτός τουλάχιστον που είναι «Φαναριώτης» και αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε να τον ενημερώσει εγκαίρως, ώστε να παρέμβει για να ληφθεί υπ’ όψιν και η θέση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως σε αυτήν, ότι δεν έπρεπε να τον παραγκωνίσουν, ότι θα δουν την οργή του.

Μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης φέρεται να είπε στον υπουργό Παιδείας, σε έντονο ύφος : «Δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας, δεν το δέχομαι. Εγώ δεν δείλιασα μπροστά στις επιθέσεις ολόκληρης της Ρωσίας, του Πούτιν, θα δεχθώ αυτήν τη συμπαιγνία εις βάρος μου; Απατάσθε», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστου, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, διέψευσε πως ο Πατριάρχης είχε τέτοιο διάλογο με τον Έλληνα υπουργό.
«Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌