Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Filled Under:

Αναβαθμίζεται το Πολεμικό Ναυτικό: Κινητοποιείται ο στόλος ταχέων σκαφών στο Αιγαίο – Προβληματισμός στην Τουρκία…

Έναν μεγάλο και τρομερό αντίπαλο έχει να αντιμετωπίσει το τουρκικό ναυτικό στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο και αυτή είναι η ελληνική δύναμη ταχέων σκαφών, η οποία, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, αναβαθμίζεται.
Ξένα μεγάλα αμυντικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων όπως το NavalNews αναφέρονται στα σχέδια του ΓΕΝ, τα οποία υλοποιούνται στην δύναμη ταχέων σκαφών σχετικά με την βαφή τους, η οποία αναβαθμίζει την δυνατότητα τους για δράση κατά των εχθρικών στόχων, καθιστώντας τα σχεδόν αθέατα.
Στο Αιγαίο που είναι μια κλειστή θάλασσα, αναφέρει το άρθρο, υπάρχουν πολυάριθμα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, έτσι οι κυβερνήτες της ελληνικής δύναμης ταχέων σκαφών έχουν πολλές φυσικές κρυψώνες κοντά στις ακτές, όπου γίνεται πιο δύσκολη η ηλεκτρομαγνητική ανίχνευση από εχθρικά ραντάρ επιφανείας λόγω φυσικού κωλύματος.
Αυτό επιτρέπει μόνο στις ελληνικές πυραλαυκάτους να παραμείνουν κρυμμένες ενώ οι ίδιες θα αναμένουν να εντοπίσουν τους στόχους τους πριν εξαπολύσουν την «καταιγίδα των πυραύλων Exoset στους γνωστούς μας υπερφίαλους «γείτονες».
Το Ελληνικό Ναυτικό αλλάζει σταδιακά το καμουφλάζ της δύναμης ταχέων σκαφών, σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες από πρόσφατες ασκήσεις.
Το νέο μοτίβο περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις μεταξύ γκρι και σκούρο μπλε γκρι, σε τυχαία σχήματα.
Το σχέδιο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017, όταν δοκιμάστηκε σε πυραυλάκατο τύπου La Combattante III / IIIB. Τώρα αυτό το ειδικό καμουφλάζ προσαρμόζεται σε όλα τα υπόλοιπα πλοία της ελληνικής δύναμης. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει σήμερα ένα στόλο 9 ταχύπλοων πυραυλακάτων τύπου La Combattante III / IIIB.
Πρόκειται για πρόγραμμα για την βαφή των μονάδων ταχέων σκαφών με ειδική απορροφητική στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για να μην εντοπίζονται τα πλοία από τα ραντάρ επιφανείας, ενώ το μικρό οπτικό ίχνος που εκπέμπουν σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος των πλοίων, καθιστά πάρα πολύ δύσκολο τον εντοπισμό τους.
Τα πλοία μας με τη νέα βαφή θα εκπέμπουν χαμηλότερο θερμικό ίχνος, ενώ δεν επιτρέπουν και τον πλήρη «εγκλωβισμό» τους από εχθρικά βλήματα, και τουρκικά ραντάρ.
Η διοίκηση ταχέων σκαφών είναι μια από τις Διοικήσεις του Αρχηγείου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.
Η Διοίκηση Ταχέων Σκαφών με τα πλοία της και το προσωπικό της αποτελεί μια από τις βασικότερες αιχμές του Πολεμικού μας Ναυτικού. Η συνεχής παρουσία των πλοίων της στις ελληνικές θάλασσες, στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οπουδήποτε απαιτηθεί, αποτελεί εγγύηση διαφύλαξης της εθνικής μας κυριαρχίας και προβολή της Ελληνικής σημαίας.
Στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών ανήκουν 15 Πυραυλάκατοι (ΤΠΚ) ενώ αναμένονται και άλλες δύο τύπου Ρουσέν που είναι ακόμη στα ναυπηγεία Ελευσίνας.
Για επιχειρησιακούς λόγους αλλά και για λόγους διοικητικής ευελιξίας, εκπαιδεύσεως και υποστήριξης, η Διοίκηση Ταχέων Σκαφών περιλαμβάνει:
Δύο Μοίρες Τ.Σ. (ΜΤΠΚ 1,2) στις οποίες ανήκουν από 7 και 8 ΤΠΚ διοικούμενες από αντίστοιχους Διοικητές Μοιρών (ΔΜΤΠΚ 1,2) οι οποίοι είναι Μάχιμοι Αξιωματικοί βαθμού Αντιπλοιάρχου ή Πλωτάρχη.
Σχολή Ταχέων Σκαφών.
Βάση Ταχέων Σκαφών.
1Η ΜΟΙΡΑ ΤΠΚ
ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ
ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ
ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ
ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΠΚ ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΠΚ ΣΤΑΡΑΚΗΣ
2Η ΜΟΙΡΑ ΤΠΚ
ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ
ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ
ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ
ΤΠΚ ΜΠΛΕΣΣΑΣ
ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ
ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ
ΤΠΚ ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ
ΤΠΚ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣπηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌