Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Filled Under:

Απίστευτη ΠΡΟΚΛΗΣΗ των ΑΛΒΑΝΩΝ!Στοχεύουν την.... ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

Ήρθε η απάντηση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στη χλιαρή τοποθέτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το διωγμό των Ελλήνων της Χιμάρας. Η απάντησή του ακόμα πιο προκλητική από τον διωγμό αυτόν καθ’ εαυτόν.
Ο Έντι Ράμα δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο «Facebook» μια γκραβούρα που απεικονίζει την Αθήνα του 1670 και γράφει πως η Ακρόπολη στέκεται ακόμα χάρη σε έναν Αλβανό ονόματι Γκιέργκι Ντουσμάνι, ο οποίος ζήτησε από τους βενετσιάνους να μην βομβαρδίσουν την Αθήνα!
Φυσικά ο κος Ράμα, συνεχίζει τις ανιστόρητες τοποθετήσεις του καθώς συσχετίζει τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς, συσχετισμός που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια.
«Αυτή η γκραβούρα της παλιάς Αθήνας το 1670 (η πόλη στην οποία, όπως έγραφε ακόμα και 1925 ο Έλληνας φαναριώτης πρίγκιπας Ευγένιος Ρίζος – Ραγκαβής, ο γηγενής πληθυσμός είναι ακόμη και σήμερα κυρίως αλβανικός») μας υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, πως αν η Ακρόπολη στέκεται ακόμα για τη δόξα της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, αυτό οφείλεται και στο όραμα του Αλβανού αρχιεπισκόπου της Αθήνας, Γεωργίου Δουσμανη (Gjergj Dushmani) o οποίος το 1686, διαπραγματεύεται με τον Φραγκίσκο Μοροζίνι του βενετικού στόλου για να μην βομβαρδίσουν την πόλη από το λιμάνι του Φαλήρου, επειδή εκεί υπήρχε μια τουρκική φρουρά.
Είναι σύνηθες φαινόμενο οι προπαγανδιστές να πατάνε σε ένα ιστορικό γεγονός και να το ερμηνεύουν όπως επιθυμούν ή να κρύβουν το ψέμα πίσω από την ιστορική αλήθεια, μεμονωμένων γεγονότων.
Περιμένουμε την απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ που ελπίζουμε να είναι στο σωστό και απαιτούμενο ύφος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌