Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ακυρώνει ΟΛΑ τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ! Βατερλώ της Κυβέρνησης...



Εκατοντάδες φορολογικοί έλεγχοι στις λεγόμενες λίστες μαύρου χρήματος ακυρώνονται και τα πρόστιμα μπαίνουν στο ‘ψυγείο’, αλλά και οι πρόσθετοι φόροι ύψους 1 δις. Ο λόγος για τις Λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και Φαλτσιανί. Πρέπει να θυμίσουμε πως η κυβέρνηση υπολόγιζε 1 δις ευρώ έσοδα από πρόστιμα και βεβαιώσεις φόρων.
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αποφάσισε ότι οι ελεγχόμενοι της λίστας Λαγκάρντ:
1. Δεν εξαιρούνται από τη γενική αρχή περί πενταετούς παραγραφής (δηλαδή δεν μπορούν να ελεγχθούν αν έχουν παρέλθει πέντε έτη) όπως και όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι. Αρα οι έλεγχοι δεν μπορούν, καταρχήν, να εκτείνονται αναδρομικά πέραν της πενταετίας.
2. Κατ’ εξαίρεση και μόνο μπορεί να ελεγχθούν αναδρομικά έως και για μία δεκαετία εφόσον τους είχε κοινοποιηθεί συμπληρωματικό φύλλο ελέγχου εντός της δεκαετίας αυτής, με βάση νέα συμπληρωματικά στοιχεία που επικαλείται η φορολογική διοίκηση.
Το Εφετείο λέει, σε απλά ελληνικά, πως οι επίμαχες υποθέσεις έχουν παραγραφεί και δεν μπορούν να δοθούν αυθαίρετες παρατάσεις, όπως πάγια έπρατταν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
Αν δε προχωρήσουν σε ακυρώσεις λόγω παραγραφής των αποτελεσμάτων των φορολογικών ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται σε λίστες όπως η λίστα Λανγκάρντ, η λίστα Μπόργιανς και η τεράστια λίστα των 65 CD με τους 1,3 εκατομμύρια μεγαλοκαταθέτες, τα διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ..
Μιλάμε για ένα πολιτικό Βατερλώ της Κυβέρνησης.
Δύο χρόνια στην κυβέρνηση και οι κκ Τσίπρας- Καμμένος, οι υπερασπιστές της δημοκρατίας και του νόμου (όπου τους συμφέρει. Βλέπε Εξάρχεια) δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή ή να φυλακίσουν κάποιο φοροφυγά. Αξίζει να θυμίσουμε πως στις 20 Μαρτίου 2015, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όταν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε: «Αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας η αναζήτηση εσόδων που θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση του μαύρου χρήματος στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌