Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ... ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!Δημοψήφισμα ή Εκλογές...

Πολλά τα προβλήματα για τον Αλέξη Τσίπρα και δύο είναι οι λύσεις που έχει στο μυαλό του. Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Σε 5 άξονες κινήθηκε ο Πρωθυπουργός το 2016.
1. Στον έλεγχο των καναλιών και ευρύτερα των ΜΜΕ στην Ελλάδα
2. στον έλεγχο της Δικαιοσύνης, των Ανεξάρτητων Αρχών και των θεσμών
3. στη διαγραφή του χρέους
4. στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και
5. στην εξασφάλιση ρυθμών ανάπτυξης σε ποσοστό πάνω από το 2,5%
Από αυτούς τους 5 άξονες, ευτυχή κατάληξη είχαν οι… βασικά κανείς.
Αντισυνταγματικός και άκυρος ο Νόμος Παππά. Ο έλεγχος της Δικαιοσύνης απέτυχε. Διαγραφή χρέους, το 2060 και αν γίνει δεκτό από τους δανειστές. Ένταξη ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση; to 2017 και αν. ρυθμός ανάπτυξης πάνω από το 2,5%; Εδώ γελάμε.
Κάποιες συμμαχίες που αναζητούσε… δύσκολο. Ο Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε, ο Ολάντ καταρρέει δημοσκοπικά και δε θα ξανακατεβεί υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές.
Ποιες είναι λοιπόν οι λύσεις που προκρίνονται; δημοψήφισμα ή εκλογές.
Δημοψήφισμα για να ρωτήσει το λαό (ένας Θεός ξέρει πως ακριβώς) αν επιθυμεί να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στους Δανειστές ή να υπογράψει το Μνημόνιο 4. Πρόωρες εκλογές για προφανείς λόγους.
Βλέπουμε πια όλοι, ακόμα και οι πιο φανατικοί Συριζαίοι πως το σχέδιο του Τσίπρα έχει αποτύχει παταγωδώς, μόνο που το λογαριασμό τον πληρώνουν 11 εκατ Έλληνες. Ψάχνει τρόπο διαφυγής και δε βρίσκει. Ο Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος, απογοητευμένος χωρίς ελπίδα. Ο λαός όμως τι να πει;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌