Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ! Νύχτα τις περνάνε, ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Βροχή τροπολογιών είχαμε χθες στη Βουλή με τις κακές γλώσσες να κάνουν λόγο για προεκλογικές παραχωλογίες.
Χωρίς η πρακτική των μαζικών τροπολογιών να είναι σπάνιο φαινόμενο από τις κυβερνήσεις, φέτος ‘παράγινε’ το κακό.
Πρώτος ήγειρε το θέμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος στηλιτεύοντας την τακτική μετατροπής του νομοσχεδίου σε όχημα νομοθέτησης των πάντων, σημείωσε δηκτικά: «Πέφτετε αύριο; Πάμε σε εκλογές αύριο και έχετε αποφασίσει να πάμε σε τέτοιου είδους νομοθέτηση;».
«Εγώ λέω πέφτει σιγά σιγά η κυβέρνηση, δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο. Μόνο στις περιπτώσεις που οι κυβερνήσεις απέδραμαν είχαμε τέτοιες νομοθετικές διαδικασίες», σχολίασε στο ίδιο μήκος κύματος ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Ο εισηγητής της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τα πολιτικά της αδιέξοδα σε αδιέξοδα της χώρας. Η καθυστέρηση κλεισίματος της αξιολόγησης θα έχει συνέπειες. Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει εκλογές και να απέλθει, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να παίζει τη χώρα στα ζάρια και να στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες».
Την κυβέρνηση ανέλαβε να υπερασπιστεί ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος παραδέχτηκε μεν τον τρόπο κακής νομοθέτησης με τη «βροχή» τροπολογιών, παρέπεμψε δε σε ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος και απέδωσε τον αιφνιδιασμό της εθνικής αντιπροσωπείας στην επικείμενη παύση εργασιών της Βουλής λόγω εορτών των Χριστουγέννων και τόνισε χαρακτηριστικά πως «φοβάμαι θα έρθει το 2019, θα γίνουν εκλογές και η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση πάλι θα ζητάει ξανά εκλογές από συνήθεια».
Οι 14 υπουργικές τροπολογίες αφορούν μεταξύ άλλων την κάρτα φιλάθλου, το ΦΠΑ στα νησιά, τη φαρμακευτική νομοθεσία, τις μετακινήσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, την αγορά πετρελαιοειδών, τη δυνατότητα απευθείας αναθέσεων από τον ΕΟΤ και τις ενεργειακές επιθεωρήσεις.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌