Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Η απενεχοποίηση του μελομακάρονου-Όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και….επιβάλλεται!

Η απενεχοποίηση του μελομακάρονου-Όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και….επιβάλλεται!


 
Είναι κυριολεκτικά παντού και σε καλούν!
Σεδίσκους/πιατέλες/δισκάκια/πιατάκια/ζαχαροπλαστεία/φούρνους/σπίτια/εστιατόρια/κεφετέριες/super market,παντού.
Μπορούμε να βασιστούμε στον αγαπημένο μας διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη ο οποίος,όχι μόνο δεν μας απαγορεύει να τα απολαύσουμε*με μέτρο,διατροφολόγος είναι ο άνθρωπος,έχει και τα όρια του*αλλά αν τα μασουλάμε σαν ενδιάμεσο σνακ και όχι μετά από ένα βαρύ γεύμα, τότε δεν υπάρχει λόγος να έχουμε ενοχές.
Στα 100 γρ (2 κομμάτια)
Θερμίδες: 365
Πρωτεΐνες: 3,6 γρ
Ολικό λίπος: 19,1 γρ
Κορεσμένο λίπος: 2,5 γρ
Μονοακόρεστα λιπαρά:11,5 γρ
Πολυακόρεστα λιπαρά: 4γρ
Χοληστερόλη: 0
Αλεύρι
Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθάνε στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου. Το αλεύρι αποτελεί καλή πηγή καλίου και φωσφόρου, ο οποίος εκτός από τη συμμετοχή του στη δόμηση των οστών και των δοντιών έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και διατήρηση των κυττάρων αλλά και τη σύνθεση των DNA και RNA.
Χυμός πορτοκάλι
Πλούσιο σε βιταμίνη C θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού, ενώ ενισχύει την απορρόφηση φυτικής προελεύσεως σιδήρου. Ο χυμός πορτοκάλι περιέχει υψηλή ποσότητα καλίου το οποίο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης καθώς και στην ισορροπία ηλεκτρολυτών στον οργανισμό.
Κονιάκ
Το κονιάκ, σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί, φέρεται να έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, η συχνή κατανάλωση κονιάκ, πάντα με μέτρο, έχει σημαντικά οφέλη κατά της παχυσαρκίας και των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Ελαιόλαδο
ο ελαιόλαδο είναι από τα περισσότερο ωφέλιμα για τον οργανισμό έλαια λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Επίσης, είναι καλή πηγή της βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στην υγεία τόσο του δέρματος όσο και των μαλλιών και των νυχιών.
Κανέλα
Περιέχει ποσότητα σιδήρου με μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C του χυμού πορτοκαλιού τονώνει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην πρόληψη της αναιμίας. Αποτελεί, επίσης, πολύ καλή πηγή μαγγανίου και ασβεστίου.
Γαρύφαλλο
Το γαρύφαλλο έχει αντιφλεγμονώδη δράση λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε φλαβονοειδή. Χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, αλλά και ως αντισπασμωδικό σε περιπτώσεις μυϊκών σπασμών και μυαλγίας.
Ζάχαρη
Η ζάχαρη είναι μία από τα καλύτερες πηγές άμεσης ενέργειας και τόνωσης. Αποτελείται από απλά σάκχαρα τα οποία έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα την άμεση ώθηση του οργανισμού. Ωστόσο, καλό είναι η κατανάλωση ζάχαρης να γίνεται με μέτρο και να μην καταφεύγουμε σε καταχρήσεις.
Μέλι
Περιέχει ποσότητα σιδήρου και φυλλικού οξέος. Είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες, για αυτό και χρησιμοποιείται κατά κόρον σε περιπτώσεις κρυολογημάτων και πονόλαιμου.
Καρύδια
Εξαιρετική πηγή μαγνησίου και φωσφόρου καθώς και πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχουν, επίσης, αρκετή ποσότητα σεληνίου και βιταμίνης Ε, στοιχεία τα οποία διακρίνονται για την αντιοξειδωτική τους δράση. Τα καρύδια είναι πλούσια σε μονοακόρεστα, ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα και παρόλη την υψηλή τους περιεκτικότητα σε λιπαρά δεν επιβαρύνουν τη χοληστερόλη. Αντίθετα, η συχνή κατανάλωση καρυδιών βοηθά στη μείωση επιπέδων χοληστερόλης και στην καλή υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
ΠΗΓΗ: ladyslife.gr

http://voicenews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌