Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Το 'ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ' του ΕΡΝΤΟΓΑΝ χτύπησε!Διπλωματικό ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ και 'ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ'...

Διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία. Μάλιστα ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Μπερτ Κούντερς κάλεσε σε απολογία τον Τούρκο Πρέσβη μετά τις αποκαλύψεις για το σκοτεινό ρόλο της πρεσβείας.
Η εφημερίδα Telegraaf δημοσίευσε σήμερα δηλώσεις του Γιουσούφ Ατζάρ, Τούρκου ακολούθου στην Ολλανδία και υπεύθυνου για τις θρησκευτικές υποθέσεις ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει μαζέψει ονόματα συμπαθούντων προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν τα οποία στη συνέχεια μεταβίβασε στην κυβέρνηση Ερντογάν. Η έρευνα έγινε μέσω τζαμιών που λειτουργούν από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet) για πιθανά μέλη του κινήματος Γκιουλέν. Θυμίζουμε πως το κίνημα και ο ίδιος ο Γκιουλέν, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, κατηγορούνται ότι κρύβονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.
Αξίζει να θυμίσουμε πως την περασμένη εβδομάδα στο Hürriyet Daily News είχε δημοσιευτεί άρθρο που έλεγε ότι η τουρκική Diyanet είχε συγκεντρώσει πληροφορίες από ιμάμηδες σε 38 χώρες για τις δράσεις πιθανών υποστηρικτών του Γκιουλέν. Ο ίδιος ο Ατζάρ μάλιστα είχε πει πως στην υπόθεση αναμείχθηκε αποκλειστικά ο ίδιος και κανένας άλλος. Πάντως τόσο το ολλανδικό παράρτημα του Diyanet όσο και η τουρκική πρεσβεία αρνούνταν μέχρι πρότινος ότι είχαν συγκεντρωθεί πληροφορίες και διαβιβάστηκαν στον Ερντογάν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌