Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

EKTAKTO: Η Ρωσία απελαύνει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες



Η Ρωσία απελαύνει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες και έτσι ξεπληρώνει την Ουάσιγκτον και ειδικότερα τον Μ.Ομπάμα με το ίδιο νόμισμα.
To ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες ως αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις και την αντίστοιχη χθεσινή προκλητική και άκρως επιθετική απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Sergei Lavrov πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να αποβάλει 31 μέλη της αμερικανικής πρεσβείας της Μόσχας και άλλα τέσσερα από το αμερικανικό προξενείο της Αγίας Πετρούπολης 
 
«Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτά τα κόλπα αναπάντητα, η αμοιβαιότητα είναι ο νόμος της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων»
 
Σημειώνεται ότι μόλις χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα προχώρησε στην άκρως αυτή προκλητική ενέργεια με το σκετπικό ότι η Ρωσία «παρενέβη» στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές προς όφελος του Ν.Τραμπ.
 
Φυσικά το σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος παρουσιάζει την Ρωσία σαν την απόλυτη υπερδύναμη που επηρεάζει εκλογές στον πλανήτη με την προοπτική να απονομιμοποιήσουν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ν.Τραμπ.
 
Ο ίδιος ο Σ.Λαβρόφ απάντησε στις προκλήσεις Ομπάμα λέγοντας «κατηγορούν την Ρωσία για όλες τις θανάσιμες αμαρτίες, κατηγορούν εμάς για τις αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής τους».
 
Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της απέλασης των Ρώσων διπλωματών να γίνει ανακοινωθεί χθες. Έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση του Β.Πούτιν για την εκεχειρία στην Συρία σε συνενοήσ με την Τουρκία.
 
Αποτελεί μεγαλη γεωπολιτική νίκη του Ρώσου προέδρου και παρουσιάζεται η Ρωσία ως μια υπερδύναμη που λύνει προβλήματα, αντίθετα η εξωτερική πολιτική Ομπάμα θ μείνει στην Ιστορία με τα πιο «μελανά» χρώματα καθώς δημιούργησε το ισλαμικό πρόβλημα και την «αραβική Άνοιξη» προκαλώντας μια απεριόριστη αιματοχυσία που τελικώς έφτασε και στις ευρωπαϊκές χώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌