Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Oι τουρκικές ΑΠΩΛΕΙΕΣ στη Συρία...



Σε δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκία, αφού όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει εκρηκτικό κλίμα, με τα τρομοκρατικά χτυπήματα και την πρόσφατη δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη, αλλά και σε εξωτερικά ζητήματα αντιμετωπίζει προβλήματα και συγκεκριμένα, στην επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" στη Συρία. 
Όπως αναφέρουν ακόμα και τα ΜΜΕ της γείτονας χώρας, υπάρχουν πολλές απώλειες, ωστόσο, οι πληροφορίες είναι πολύ συγκεχυμένες. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδονται, τα τουρκικά τεθωρακισμένα έχουν υποστεί απώλειες αρμάτων μάχης Μ-60 με αποτέλεσμα, να μεταφερθούν εσπευσμένα άρματα Leopard 2Α4 από την Ανατολική Θράκη. Η αποτυχία οφείλεται στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα δρουν σε αστικές περιοχές που βρίσκονται εκτός του πεδίου επιχειρήσεων τους. 
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής που υπάρχει στον τουρκικό στρατό, αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο στις 21/12 η Τουρκία έχασε 14 στρατιώτες, ενώ, από την αρχή της επιχείρησης οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό είναι δεκάδες, χωρίς στην ουσία να έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο σχέδιο. 
Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον των Τούρκων εστιάζεται στο Αλ-Μπάμπ, που είναι στρατηγική περιοχή και ενισχύοντας επιχειρήσεις του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" και Τουρκμένων ανταρτών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌