Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Μόλις 156 λεωφορεία κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων τα 44 με αλυσίδες

Ανάλογα με τις συνθήκες προβλέπεται να φθάσουν να κυκλοφορούν 203 λεωφορεία. Χθες ακινητοποιήθηκαν 20-25 λεωφορεία εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Μόλις 156 λεωφορεία κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων τα 44 με αλυσίδες από τα συνολικά 480-500 λόγω της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους από τη χιονόπτωση.  Στη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τις συνθήκες προβλέπεται ο αριθμός τους να αυξηθεί και να φθάσουν να κυκλοφορούν 203 λεωφορεία, όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης. Τα λεωφορεία ξεκίνησαν κανονικά τα δρομολόγιά τους από τις 5 το πρωί.
Χθες ακινητοποιήθηκαν περίπου 20-25 λεωφορεία εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Στεφανίδης, στη Σχολή Δικαστών στην Καλαμαριά ακινητοποιήθηκαν τέσσερα λεωφορεία, τα οποία απεγκλωβίστηκαν στη 1 το βράδυ.
Ακόμη όμως και στις γραμμές που δεν ακινητοποιήθηκαν λεωφορεία, υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας του κυκλοφοριακού εμφράγματος στις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Σύμφωνα με στοιχεία της τηλεματικής, το λεωφορείο 939 στη γραμμή 8 ξεκίνησε στις 11.20 το πρωί από το ΙΚΕΑ και έφθασε ξανά πίσω στις 18.50. Το λεωφορείο 798 στη γραμμή 2 ξεκίνησε από το ΙΚΕΑ στις 11.39 το πρωί και έφθασε πίσω στο ίδιο σημείο στις 19.16.
Δεν διεξάγονται και σήμερα δρομολόγια στις γραμμές Άνω Πόλη, Συκιές, Ευαγγελίστρια, Πολίχνη, Μετέωρα, Πεύκα, Φίλυρο, Καλλιθέα, Ν.Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα, Ν.751 Πανόραμα, Τοπικό Πανοράματος, Λιβάδι- Περιστερά, Αγ.Αντώνιο-Μονοπήγαδο, Αρδαμέρι, Νικόπολη, Ξηροχώρι, Μεσήμβρια.
"Προειδοποιήσαμε εγκαίρως όλους τους δημάρχους να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Μην τα ρίχνετε στον ΟΑΣΘ για τις καθυστερήσεις. Ο Οργανισμός ήταν επαρκέστατος και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου γιατί ήταν καταπληκτικοί. Κάποιοι σύμβουλοι ξενύχτησαν στο αμαξοστάσιο για να είμαστε έτοιμοι σήμερα", σημείωσε ο κ.Στεφανίδης.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι για τα λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν σήμερα έχει γίνει προμήθεια ειδικού υγρού από τη Γερμανία για να επιλυθούν τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο υδραυλικό σύστημα στις πόρτες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌