Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Filled Under: ,

Κυριάκος Αμοιρίδης: Επιστολή-κόλαφος της Ολιβέιρα για τη δολοφονία του έλληνα πρέσβη

Κυριάκος Αμοιρίδης: Επιστολή-απολογία φέρεται να απέστειλε η σύζυγος του δολοφονηθέντος πρέσβη, Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, στην ελληνική πρεσβεία στη Βραζιλία, μέσω της οποίας δηλώνει αθώα για τη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη.
Στην επιστολή, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Έθνος η Ολιβέιρα ισχυρίζεται ότι η κατάθεσή της ελήφθη υπό πίεση από περίπου 10 αστυνομικούς οι οποίοι την έσπρωξαν στην «υποτιθέμενη», όπως τη χαρακτηρίζει, σκηνή του εγκλήματος αφήνοντας σαφείς αιχμές για μια πλεκτάνη εις βάρος της.
Παράλληλα, η Ολιβέιρα επιχειρηματολογεί ότι δεν είχε κανένα λόγο να δολοφονήσει τον Έλληνα πρέσβη και ότι δεν υπάρχει κανένα απτό στοιχείο εις βάρος της, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες Αρχές τα στοιχεία για ανάμειξη της στη δολοφονία είναι ήδη επαρκώς επιβαρυντικά, ενώ καταλυτική θεωρείται η κατάθεσή του εξαδέλφου του εραστή της, ο οποίος την ενοχοποιεί.
Όπως επισημαίνουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ο Εντουάρντο Τεντέσκ, εξάδελφος του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας, ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι η 40χρονη Φρανσουάζ, όχι μόνον λέει ψέματα ότι δεν ήξερε το παραμικρό, αλλά πως ήταν η ίδια που ενορχήστρωσε τον φόνο του συζύγου της, χρησιμοποιώντας ως «μαριονέτες» τόσο τον εραστή της όσο και τον ίδιο.
«Κατ’ αρχάς δηλώνω αθώα στον λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς είμαι το θύμα μιας επισπευδόμενης, άδικης και ασύνδετης αστυνομικής έρευνας, κατά παραβίαση του νόμου όπως θα αποδειχθεί εν ευθέτω χρόνω. Έχω εμπλακεί χωρίς πειστήρια στην τραγική δολοφονία του συντρόφου μου Κυριάκου Αμοιρίδη, πρέσβη και πληρεξούσιου υπουργού που εκτελέστηκε στο Ρίο ντε Tzανέιρο καθώς ήμασταν σε άδεια τις ημέρες των Χριστουγέννων», γράφει στην επιστολή τα η Ολιβέιρα.
Απευθύνει, επίσης, έκκληση στις ελληνικές Αρχές να βοηθήσουν τη 10χρονη κόρη της «μέχρι εγώ να μπορώ οριστικά να αποκαταστήσω τη μητρική φροντίδα, ιδίως την ψυχολογική μέριμνα», ενώ επιτίθεται και κατά των ΜΜΕ της Βραζιλίας υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζουν «ψευδή και ανύπαρκτα στοιχεία σε βάρος της προκειμένου να αμαυρώσουν το καλό όνομά της και της οικογένειάς της σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού».
Τέλος, δηλώνει πικραμένη από την προφυλάκισή της για 30 ημέρες βάσει «απλών υποψιών» και εκφράζει σιγουριά και εμπιστοσύνη στις ελληνικές Αρχές ότι θα επανεξετάσουν την σχετική απόφαση αν και αναγνωρίζει ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της, ώστε με τη σειρά της να μπορέσει να παρουσιάσει «τα πειστήρια» που δηλώνει ότι διαθέτει.
Υπενθυμίζεται ότι χθες (10/1) πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη τελετή στο Ρίο από τις βραζιλιάνικες Αρχές προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του εκλιπόντος πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, η σορός του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένη μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο προάστιο Νόβα Ιγκουαζού του Ρίο ντε Tzανέιρο.
Κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, έχει μεταβεί στη Βραζιλία ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή Δημήτρης Ζεβελάκης ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών για τον επαναπατρισμό της σορού του κ. Αμοιρίδη.
Στο Ρίο βρίσκεται επίσης και κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διερευνήσει σε συνεργασία με τις βραζιλιανικές Αρχές τις σχετικές με την υπόθεση έρευνες.
Αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, μερίμνη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, θα μεταφερθεί η σορός του άτυχου διπλωμάτη στην Ελλάδα και θα τελεστεί η κηδεία του στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογενείας του.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌