Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Περιγραφή

Γρήγορα, πάντα πετυχημένα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού! Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου η οποία την πήρε από μια κυρία που δούλευε σε φούρνο που έκλεισε κι ήταν ξακουστός για τα τυροπιτάκια του!

Τι χρειαζόμαστε:


Για τη ζύμη:
  • 1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο ξερό (εγώ δεν βάζω)

Για το άλειμμα:
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δεν έχει σημασία η σειρά απλά το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή. Για να σας βοηθήσω θα πάρει 550 γρμ. περίπου.
    2. Επίσης το κεσεδάκι γιαούρτι που βάζω εγώ είναι 320 γρ.
    3. Μόλις λοιπόν η ζύμη μας είναι έτοιμη (δε θα σας πάρει καθόλου χρόνο γίνεται αμέσως!) την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και ανακατεύοντάς την με τα αυγά.
    4. Έτσι λοιπόν στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μεγέθος περίπου ενός μέτριου καρυδιού (το μέγεθος το αποφασίζετε εσείς) και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος, μην τα ανοίξετε σε λεπτό φύλλο. Τοποθετούμε στο καθένα ένα κουτ. γλυκού γέμιση και κλείνουμε σα μισοφέγγαρο πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.
    5. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
    6. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.
    7. Λίγα μυστικά ακόμα

      Τα τυροπιτάκια δε φουσκώνουν σχεδόν καθόλου, άρα στο ταψί μπορείτε να τα τοποθετήσετε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο. Ωστόσο θα χρειαστείτε για αυτή την ποσότητα δύο ταψιά τα οποία καλύτερα να ψήσετε ξεχωριστά. Θα σας βγουν περίπου 35-42 τυροπιτάκια, ανάλογα με το μέγεθος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌