Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΦΑΙΡΑ! Παίρνουν ΕΔΑΦΟΣ του Ελληνισμού λόγω ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...

Σε ανάλυση ΦΩΤΙΑ προχώρησε ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Μάζης, ο οποίος με μία φράση εξήγησε (σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ) τι συμβαίνει με το Κυπριακό.
“Διεθνές δίκαιο είναι το εθνικό μας συμφέρον “φορτωμένο” με στρατό,ναυτικό και αεροπορία”.
Φαίνεται πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται, πως παρά την ανταλλαγή χαρτών η λύση δεν είναι κοντά. Άλλωστε όλοι αναρωτιούνται ποιος ο λόγος να εμπλακούν Ελλάδα και Κύπρος, που βρίσκονται σε δεινή θέση, σε διαπραγματεύσεις εδαφικής και όχι μόνο λογικής.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο Ερντογάν δεν πρόκειται να πάει τελικά στη Γενεύη κι αυτό κάτι δείχνει. Όπως λένε οι Τούρκοι αν οι  συνομιλίες για το Κυπριακό προχωρήσουν και μεταβούν στη Γενεύη οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βρετανίας, τότε θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ. Με αυτά τα λόγια ο κ. Τσελίκ καθιστά σαφές ότι στις συνομιλίες δεν θα παραβρεθεί ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε συζητήσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Βλέπουμε δηλαδή πως προωθείται μία λύση Ομοσπονδιακού Τύπου η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνισμού. Βλέπετε το de facto (κατεχόμενο έδαφος), πάει να γίνει de jure (δια νόμου δηλαδή). Χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα, η Τουρκία (μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας) θα έχει πάρει ΝΟΜΙΜΑ ελληνικό έδαφος. To θέμα είναι τι κάνει η Ελλάδα.
Αυτά είναι τα κακά του μνημονίου…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌