Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

Έφτασαν στην Ευρώπη τα πρώτα αμερικανικά τανκ που θα αντικρίζουν τη Ρωσία

Τα οχήματα θα εξοπλίσουν τη μηχανοκίνητη δύναμη που έχει δεσμευθεί πως θα στείλει η Ουάσιγκτον στην ανατολική Ευρώπη, ώστε να καθησυχάσει τους συμμάχους της στην περιοχή ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτό που πολλές NATOϊκές χώρες βλέπουν ως ρωσικό επεκτατισμό.

Στη βόρεια Γερμανία άρχισαν να καταφθάνουν την Παρασκευή τα πρώτα αμερικανικά τεθωρακισμένα και θωρακισμένα οχήματα που θα εξοπλίσουν τη νέα μηχανοκίνητη δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών στην ανατολική Ευρώπη.

Στόχος της αποστολής
 είναι να καταλαγιάσει τις ανησυχίες μελών του NATO που καταγγέλλουν ρωσικό επεκτατισμό και πιέσεις, υπό τη σκιά του εμφύλιου πολέμου στην Ουκρανία.

Συνολικά 87 τανκ πρώτης γραμμής τύπου Abrams και περισσότερα από 130 οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Bradley είναι προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στη Γερμανία εντός των επόμενων ημερών, σε μία από τις μεγαλύτερες αποστολές βαρέως αμερικανικού οπλισμού στην ανατολική Ευρώπη μετά την πτώση της πάλαι πότε Σοβιετικής Ένωσης.

Τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από περίπου 4.000 αμερικανούς στρατιώτες που αναμένονται στην ανατολική Ευρώπη μέσα στον Ιανουάριο. Η απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα έχει δεσμευθεί πως η δύναμη θα παραμείνει στην περιοχή για το ορατό μέλλον, ανανεώνοντας τη στελέχωσή της ανά εννέα μήνες.

Η δύναμη θα λάβει αρχικά μέρος σε μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην Πολωνία και στη συνέχεια θα διαμοιραστεί σε επτά ανατολικοευρωπαϊκές και νοτιοευρωπαϊκές χώρες. Το αρχηγείο της θα βρίσκεται στη Γερμανία.

Ακόμα τρεις NATOϊκές μονάδες, έως 1.000 ανδρών η κάθε μία, θα σταλούν στις τρεις βαλτικές χώρες από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τον Καναδά, σε μία προσπάθεια να φανεί εμπράκτως η δέσμευση της Συμμαχίας για αντιμετώπιση δυνητικής ρωσικής απειλής στο ανατολικό της άκρο.

Αν και το NATO έχει χαρακτηρίσει αμυντικού χαρακτήρα την ενίσχυση των δυνάμεών του στην ανατολική Ευρώπη, η Μόσχα αντιλαμβάνεται την κίνηση ως πρόκληση κοντά στα σύνορά της.


ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌