Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΚΥΠΡΟΣ 'ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ'! Κατώτερη των περιστάσεων η Κυβέρνηση;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό. Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται υπό συνεχή πίεση η οποία αναμένεται να ενταθεί. Η «ώρα μηδέν» για τη Σύνοδο της Γενεύης πλησιάζει. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο Χουσεΐν Οζγκιουργκούν, «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η σύνοδος της Γενεύης να μη γίνει σε επίπεδο ηγετών. «Δεν έχω δει μέχρι τώρα μια ξεκάθαρη ανακοίνωση, αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε επίπεδο πρωθυπουργού», ανέφερε σε δηλώσεις του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu».
Επισημαίνεται πως ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει επαφές με διεθνείς παράγοντες που διαδραματίζουν άμεσα ή έμμεσα ρόλο στο Κυπριακό. Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε χθες με τη Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι αλλά και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την υποστήριξη της κ. Μέι για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Για τον κο Αναστασιάδη δε θέλουμε να μιλήσουμε. Κάνει ότι κρίνει πως είναι καλύτερο για το κράτος του. Έχουμε ωστόσο την απαίτηση η ελληνική κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην οδηγήσει σε νέα Εθνική Τραγωδία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌