Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ περνούν στην αντεπίθεση! Στόχος: ΗΠΑ...

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η Κίνα και η Ρωσία συμφώνησαν να λάβουν "απροσδιόριστα αντίμετρα", ως απάντηση στην ενέργεια των ΗΠΑ να αναπτύξει αντιπυραυλικό σύστημα στη Νότια Κορέα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται πηγές από τη κοινή συνάντηση για θέματα ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, τα αντίμετρα αυτά "θα αποσκοπούν στη διασφάλιση των συμφερόντων της Κίνας και της Ρωσίας και τη στρατηγική ισορροπία στην περιοχή".
Το αμερικανικό σύστημα Τerminal High Altitude Area Defense (THAAD) αναμένεται να αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα και αυτό προκαλεί ανησυχία στις δύο χώρες, τα ισχυρά ραντάρ του έχουν δημιουργήσει φόβο για την ασφάλεια. 
"Η Κίνα και η Ρωσία κάλεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα να σεβαστούν και να εξαλείψουν τις ανησυχίες που τρέφουν για την ασφάλεια τους, θέτοντας τέρμα στην ανάπτυξη του συστήματος THAAD στην κορεατική χερσόνησο", αναφέρει πηγή στο  Xinhua.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌