Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Filled Under:

ΔΗΛΩΣΗ που ΣΟΚΑΡΕΙ!«O κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο»...

«Φαίνεται ότι κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο», είπε ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στο περιοδικό Time ενόψει της συνάντησης της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Ο κόσμος σήμερα έχει κατακλυστεί από προβλήματα. Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής δείχνουν να είναι σε σύγχυση. Αλλά δεν υπάρχει πιο επείγον πρόβλημα απ’ την στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και της νέας κούρσας εξοπλισμών. Κι η πρώτη μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι ο τερματισμός αυτής της καταστροφικής κούρσας. Η τρέχουσα κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.»
Συνέχισε δε λέγοντας πως «Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες ακούγονται ολοένα και πιο πολεμοχαρείς και τα αμυντικά δόγματα όλο και πιο επικίνδυνα… Σχολιαστές και τηλεπερσόνες μπαίνουν στο χορό των φιλοπόλεμων. Όλα δείχνουν ότι ο κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο.»
Ο Γκορμπατσώφ απευθύνει κάλεσμα στους προέδρους Ρωσίας και ΗΠΑ να μιμηθούν το παράδειγμα του ίδιου και του Ρόναλντ Ρήγκαν που διακήρυξαν στην ιστορική συνάντησή τους το Νοέμβριο του 1985 στη Γενεύη ότι «ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να γίνει» και να συνεδριάσει ειδικά για το θέμα αυτό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
« Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία για την υιοθέτηση ενός τέτοιου ψηφίσματος θα έπρεπε να προέλθει απ’ τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλάντιμιρ Πούτιν – τους προέδρους δύο χωρών, που κατέχουν το 90% των πυρηνικών όπλων του πλανήτη και φέρουν ως εκ τούτου ιδιαίτερη ευθύνη», είπε και συμπλήρωσε με μια ρήση του Ρούζβελτ: «τώρα είναι ο καιρός για αποφάσεις και για δράση.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌