Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Όλο και αυξάνονται τα φαινόμενα υποσιτισμού στα σχολεία, με την κυβέρνηση να προσπαθεί ακόμα να εξασφαλίσει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ που χρειάζεται για τη σίτιση των παιδιών. Αντί αυτού, αρκέστηκε σε ένα πρόγραμμα σίτισης 10.000 μαθητών σε όλη την Ελλάδα, διαθέτοντας 875.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, οι δάσκαλοι και οι διευθυντές των σχολείων εκπέμπουν sos, με λιποθυμίες και αδυναμίες παιδιών λόγω πείνα, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα στα τρία παιδιά υποσιτίζεται. «Σύμφωνα με την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των νοικοκυριών έτους 2015, διενεργηθείσα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών ανέρχεται σε 26,6%, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2014, ενώ το βάθος κινδύνου παιδικής φτώχειας, ήτοι το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε οικογένειες οι οποίες βρίσκονται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας, εκτιμάται σε 34,5%», αναφέρει χαρακτηριστικά η τροπολογία, η οποία ομολογεί την ανευθυνότητα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει το απαραίτητο ποσό από το πλεόνασμα που θριαμβολογεί ότι πέτυχε, για να σιτίσει τα παιδιά που χρήζουν ανάγκης. Περισσότερα από 2.000 σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν ζητήσει να μπουν σε πρόγραμμα, αποκαλύπτοντας η κυβέρνηση συνεχίζει να εθελοτυφλεί και να μην αντιλαμβάνεται ότι ακόμα υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι.



Όλο και αυξάνονται τα φαινόμενα υποσιτισμού στα σχολεία, με την κυβέρνηση να προσπαθεί ακόμα να εξασφαλίσει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ  που χρειάζεται για τη σίτιση των παιδιών. Αντί αυτού, αρκέστηκε σε ένα πρόγραμμα σίτισης 10.000 μαθητών σε όλη την Ελλάδα, διαθέτοντας 875.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, οι δάσκαλοι και οι διευθυντές των σχολείων εκπέμπουν sos, με λιποθυμίες και αδυναμίες παιδιών λόγω πείνα, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα στα τρία παιδιά υποσιτίζεται. 
«Σύμφωνα με την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των νοικοκυριών έτους 2015, διενεργηθείσα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών ανέρχεται σε 26,6%, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2014, ενώ το βάθος κινδύνου παιδικής φτώχειας, ήτοι το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε οικογένειες οι οποίες βρίσκονται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας, εκτιμάται σε 34,5%», αναφέρει χαρακτηριστικά η τροπολογία, η οποία ομολογεί την ανευθυνότητα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει το απαραίτητο ποσό από το πλεόνασμα που θριαμβολογεί ότι πέτυχε, για να σιτίσει τα παιδιά που χρήζουν ανάγκης. 
Περισσότερα από 2.000 σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν ζητήσει να μπουν σε πρόγραμμα, αποκαλύπτοντας η κυβέρνηση συνεχίζει να εθελοτυφλεί και να μην αντιλαμβάνεται ότι ακόμα υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌