Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΝΔ: Επιχείρηση «αξιοπιστία» στο Βερολίνο

Με βασικό στόχο να προωθήσει το δικό του εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, ενισχύοντας παράλληλα την αξιοπιστία της και να καταστήσει σε όλους σαφές ότι η σημερινή εικόνα της χώρας δεν χαρακτηρίζει το μέλλον και τις προοπτικές της πατρίδας μας ταξιδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στην Γερμανία. Εκεί θα συναντήσει την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ποντάροντας στις δύο αυτές υψηλού επιπέδου επαφές καθώς λόγω του ειδικού βάρους της Γερμανίας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Η ατζέντα του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο θα περιλαμβάνει τις θέσεις της ΝΔ για έξοδο από την κρίση. Όπως σημειώνουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ « ο κ. Μητσοτάκης έχει τις ίδιες θέσεις και εντός και εκτός Ελλάδας» κάτι που αποτελεί αιχμή για την διαφορετική ρητορική των κυβερνώντων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει μία σειρά από θέματα όπως:
-Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Μετά από 7 δύσκολα χρόνια, η Ελλάδα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση και να μην μπει σε μία νέα περιδίνηση. Στην προσπάθεια αυτή, θα χρειαστεί τη στήριξη των εταίρων της. Μια στήριξη, που δεν θα ωφελήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής σε μια δύσκολη περίοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν το δικό τους, εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ένα σχέδιο με σαφείς μεταρρυθμίσεις – που πάνε πέρα και πάνω από τα Μνημόνια – και διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Με μείωση των φόρων και των εισφορών και παράλληλες μειώσεις δαπανών. Το σχέδιο θα συνοδεύεται από εμπροσθοβαρείς αλλαγές σε όλους τους τομείς (Παιδεία, Δημόσια Διοίκηση Δικαιοσύνη, Υγεία, κ.α.). Αυτό το σχέδιο θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία.
Zητείται «αέρας»
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει και το θέμα του «δημοσιονομικού αέρα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί πως με ένα τέτοιο σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και ιδιοκτησίας, η χώρα θα μπορεί να διεκδικήσει δημοσιονομικό «αέρα» από τους δανειστές πετυχαίνοντας μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα επιτρέψει να μειωθούν, περαιτέρω, οι φόροι και έτσι να αποκτήσει η χώρα ακόμα μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική.
Κάτι τέτοιο, μπορεί να επιτευχθεί, αλλά μόνο από μία αξιόπιστη, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.
Προσφυγικό
Εκτός των ζητημάτων της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει και το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, όπου θα ζητήσει μεγαλύτερη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαχείρισή του.
Η Ν.Δ. θεωρεί ότι η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού σε προηγούμενες περιόδους έχουν πλήξει την αξιοπιστία της χώρας μας.
Στο πλαίσιο αυτό για την αξιωματική αντιπολίτευση  η φύλαξη των ελληνικών συνόρων είναι πρωτίστως δική μας ευθύνη. Η Ελλάδα χρειάζεται τη συνδρομή και της Frontex και του ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπορεί να εξαρτάται από αυτούς. Η καλύτερη φύλαξη των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων είναι καθήκον της ίδιας της Ελλάδας. Επίσης, θα πρέπει ως χώρα να δείξουμε μεγαλύτερη διαχειριστική επάρκεια στην υλοποίηση των σχετικών συμφωνιών.
Με ταχύτερες διαδικασίες διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών, με ταχύτερες διαδικασίες απόκτησης ασύλου, ταχύτερες επαναπροωθήσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο θα θέσει και το θέμα πως και η Ε.Ε. από τη μεριά της οφείλει να στηρίξει υλικά και πολιτικά την Ελλάδα και ειδικά τις περιοχές που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης αυτού του μείζονος ζητήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌