Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Μητσοτάκης: Μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας εάν φέρουμε έγκαιρα πολιτική αλλαγή

Διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Βερολίνο
«Μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας εάν φέρουμε έγκαιρα την πολιτική αλλαγή», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη γερμανική «Sueddeutsche Zeitung», με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στο Βερολίνο.
Η γερμανική εφημερίδα, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της υπό τον τίτλο «Οι συντηρητικοί της Ελλάδας αναζητούν εγγύτητα με το Βερολίνο», επισημαίνει ότι το γεγονός πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απειλεί εκ νέου την Αθήνα με έξοδο από την Ευρωζώνη προσδίδει στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της στη Γερμανία, μια «δική της εκρηκτικότητα».
Κατά τις συναντήσεις του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, βουλευτές και οικονομικούς παράγοντες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει, σύμφωνα με τη συντάκτρια του ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, να απαλλάξει τους διεθνείς πιστωτές της χώρας από τον φόβο για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.
«Μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας, εάν φέρουμε έγκαιρα την πολιτική αλλαγή» δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, σκοπεύει να παρουσιάσει στην κ. Μέρκελ το σχέδιό του για την Ελλάδα.
«Εφόσον γίνει πρωθυπουργός, θέλει να επιβάλει μεταρρυθμίσεις σε συμφωνία με τους δανειστές. Σε αντάλλαγμα, αναμένει μεγαλύτερο περιθώριο στα δημοσιονομικά ζητήματα» αναφέρει η συντάκτρια και προσθέτει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εκτονώσει την οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών για τους δημοσιονομικούς στόχους με έναν συμβιβασμό.
«Το Βερολίνο απαιτεί, η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5%. Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει τώρα πλεόνασμα 2%. Έτσι δεν θα επιβαρυνθούν τόσο πολύ τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», συνεχίζει το δημοσίευμα.
«Η γερμανική πλευρά προσπαθεί να υποβαθμίσει την επίσκεψη. Ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε εκπληρώνει μια επιθυμία για συνομιλίες, δήλωσε η εκπρόσωπός του, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντήσει τον Κυριάκος Μητσοτάκη ως πρόεδρος της CDU».
Σε δεύτερο άρθρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπό τον τίτλο «Νέα αρχή με παλιούς γνώριμους», ο απεσταλμένος της Sueddeutsche Zeitung παρακολουθεί την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και αναφέρεται στο κεντρικό σύνθημα του κόμματος για «νέα αρχή».
Ο συντάκτης επισημαίνει ότι στην Ελλάδα έρχεται κανείς στην εξουσία μόνο όταν γίνει αρκετά μεγάλο το μίσος για τους κυβερνώντες. «Η επιτυχία, η απογοήτευση και η οργή πάνε μαζί.
Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πάντα ένα μεγάλο δράμα. Και τώρα ετοιμάζεται πάλι κάτι τέτοιο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης και παραθέτει πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο κ. Μητσοτάκης του κ. Τσίπρα, ωστόσο περίπου το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για την πρωθυπουργία.
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο συντάκτης σημειώνει ότι είναι 48 ετών, μόνο έξι χρόνια μεγαλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα. «Πριν έρθει ο κ. Τσίπρας στην εξουσία, τον αποκαλούσαν επαναστάτη. Σήμερα εφαρμόζει μόνο πολιτική λιτότητας.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα σκεφτόταν κάνεις να τον αποκαλέσει επαναστάτη. Είναι ο τύπος του μάνατζερ, με αυτοέλεγχο, σταθερός. Και οι δύο άνδρες είναι έξυπνοικαι ετοιμόλογοι. Και ο κ. Μητσοτάκης είναι πεπεισμένος ότι ο Τσίπρας έχει κάτι που αξίζει στον ίδιο, την εξουσία στη χώρα», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το δημοσίευμα καταλήγει με αναφορά σε υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας -αληθινών θέσεων όχι των 300 ευρώ - για μείωση φόρων και περιορισμό του κράτους.
Διήμερη επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο ξεκινά από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο θα πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στα κεντρικά γραφεία του CDU, ενώ στις 5:30 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του CDU.
Την Τρίτη στις 11:30 το πρωί θα γίνει το τετ α τετ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.
Όπως έλεγε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας βασικό «αίτημα» του κ. Μητσοτάκη προς την γερμανική κυβέρνηση θα είναι να εξασφαλίσει «δημοσιονομικό αέρα».
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναπτύξει την άποψή του για ένα σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και ιδιοκτησίας, με το οποίο «η χώρα θα μπορεί να διεκδικήσει δημοσιονομικό "αέρα" από τους δανειστές, ώστε να της αναγνωριστεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εφόσον αυτό επιτευχθεί, θα επιτρέψει να μειωθούν, περαιτέρω, οι φόροι και έτσι να αποκτήσει η χώρα ακόμα μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική. Στοιχείο κλειδί κατά την άποψη της Νέα Δημοκρατία είναι ότι «αυτό μπορεί να επιτευχθεί αλλά μόνο με μία αξιόπιστη, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση».
Στις συναντήσεις θα συζητηθεί εκτός από την οικονομία και το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει μεγαλύτερη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαχείρισή του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌